På billedet Mie Skov ved Halmstad Masters i efteråret 2020, hvor hun spillede sig i finalen i damesingle, lige som hun gjorde det ved Rekordspelen i Helsingborg. Foto: Jens Oredsson.

Bordtennis Danmark har udtaget den danske mester i herre single Anders Lind og 34-årige Mie Skov til verdenskvalifikationen til de Olympiske Lege i Tokyo i juli 2021, der finder sted i Doha fra 14-20/3-2020.
Lykkes det ikke de danske spillere at kvalificere sig, vil de have endnu en chance ved den europæiske kvalifikationsturnering, der er udsat fra den kommende weekend til 21.- 25. april i Lissabon i Portugal. Jonathan Groth har kvalificeret sig til OL ved de seneste European Games.

Mie Skov vandt mellem 2004-2013 ni danske mesterskaber i dame single. Hun deltog ved OL i London i 2012, hvor anden runde blev endestationen efter et tæt nederlag på 3-4 i sæt (9-11 i afgørende) til polakken Natalia Partyka. Mie var ligeledes snublende nær på at kvalificere sig til OL i Beijing 2008, hvor hun havde to matchbolde i afgørende kamp mod den ”spanske” kineser Zhu Fang. Mie stoppede bordtenniskarrieren og vandt Stjernetræf i 2009 og Vild med Dans i 2013.

– I starten under corona-krisen blev jeg ramt af et lyn fra en klar himmel – jeg vidste, at jeg måtte forsøge at komme tilbage til sporten, kvalificere mig til OL og gøre det umulige muligt efter fem års pause fra bordtennis, siger Mie Skov.

Det er en hel anden Mie Skov, der nu kæmper for at kvalificere sig til OL.

– I de fem år der er gået, er jeg blevet mor, jeg har gennemgået en forvandling, har gravet dybt inde i mig selv og har fundet andre værdier i tilværelsen og i det hele taget blevet et helt menneske. Jeg elsker at træne, udfordre mig selv og at sætte mig nye mål. Jeg er mere nysgerrig på at lære og udvikle mig end nogensinde, og jeg har en fest i denne lidt vanvittige proces.

Mie deltog i efteråret 2020 i to internationale stævner i Sverige, hvor hun begge gange nåede finalen, hvilket gav hende et kick og endnu mere blod på tanden. I den hjemlige liga har hun fået dispensation til at deltage på Hillerøds herrehold i Bordtennisligaen, hvilket er ensbetydende med god kamptræning. I to holdkampe i november 2020 vandt hun således tre af sine fire kampe.

– Det er en vanvittig rejse, jeg er ude på, men jeg nyder den i fulde drag, og jeg ved, at det er en rejse, der går ud på at gøre det umulige muligt. Det bliver en vanskelig opgave at kvalificere sig og måske umuligt, men det er en lystbetonet rejse.

Læs også artiklen fra 13/11-2020 og se interview med Mie Skov her
Læs mere om Mie Skov her

Den danske mester i herre single de seneste tre år Anders Lind kan fejre sin udtagelse til OL-kvalifikationen samtidig med, at han har forlænget sin kontrakt med den franske klub Hennebont i den franske Pro A-liga. Læs mere om kontrakt-forlængelsen her

World Star Contender i Doha

Jonathan Groth og Anders Lind deltager i det Internationale Bordtennis Forbunds nye internationale format, når de i Doha deltager i WTT Contender fra 3.- 6. marts og derefter i WTT Star Contender fra 8.- 13. marts. Der er henholdsvis 200.000,- og 400.000,- dollars i præmie i de to turneringer. Her deltager stort set hele verdenseliten.

Den international kalender ser netop nu således ud:
3.- 6. marts: WWT Contender, Doha, Qatar.
8.- 13. marts: WTT Star Contender, Doha, Qatar.
14.- 20. marts: OL-verdenskvalifikation, Doha, Qatar.
21.- 25. april: Europæisk OL-kval. single, Lissabon, Portugal.
21.- 27. juni: EM, individuelt, Warszawa, Polen.
28. sept. – 3. okt.: EM, hold, Cluj-Napoca, Rumænien.

Forfatter: Arne Madsen/Carsten Egeholt
Kontaktperson: Arne Madsen
Kontaktperson tlf.: 21 70 49 28
Kontaktperson e-mail: arne.madsen@bordtennisdanmark.dk