Nye kvinder i BTDK’s bestyrelse

På billedet den afgående bestyrelse. To kvinder erstattede to mænd i den nyvalgte bestyrelse.

Der deltog repræsentanter fra 37 klubber, hele bestyrelsen (otte, inkl. suppleanten), en fra hver af de to udvalg (Appel- og Legatudvalg), fire fra Turnerings-, Veteran- og Dommergrupperne samt tre fra sekretariatet. I alt 65 personer, inkl. dirigent Søren Gøtzsche, var fremmødt ud af 68 tilmeldte. Der blev udleveret 44 stemmesedler.
Mødet startede (kun 5 min. forsinket) og varede i alt godt 4,5 timer inkl. en times frokost.

Tre kvinder i bestyrelsen

Betina Haagensen og Ahn Lykke Pedersen blev valgt til BTDK’s bestyrelse, hvor de erstatter Lars Høgsberg og Nick Ilsø. Peter Carstensen erstattes som suppleant af Nick Ilsø.


Fra venstre Betina Haagensen, Betina Koefoed og Ahn Lykke Pedersen. “Jeg er jo en af Gudrun K(ahn)s Esbjerg-piger”, sagde den tidligere Hvidovre-formand Ahn Lykke Pedersen (th.), der nu er valgt ind i BTDK’s bestyrelse, hvor hun på kvindesiden gør to gange Betina selskab. 


Fra venstre Lars Høgsberg, Nick Ilsø og Peter Carstensen.

Fastsættelse af satser for licenser og klubkontingent

BTDK fik vedtaget med et flertal (36 stemmer for, 5 imod og 2 blanke), at indføre et klubkontingent på 125 kr. pr. CFR-registreret medlem ved seneste CFR registrering. Det giver ikke 44 stemmer, så enten er der talt forkert eller mere sandsynligt har en enkelt ikke stemt.
Når referatet fra årsmødet er klar og godkendt, vil det kunne læses her på hjemmesiden. I første omgang kan du herunder læse om de, som blev hædret på årsmødet.

Hædersbevisninger

Årets Klub: Amager BTK.


Årets Klub, Amager BTK. Pernille Hvass (tv.) får overrakt prisen af Betina Koefoed fra Bestyrelsen. 

I motivationen for valget af Amager som årets klub, sagde Betina Koefoed bl.a.: “Årets klub er en klub med et stabilt medlemstal med fokus på ungdom og ungdomsudvikling. Har stået for en god klubudvikling med stabilitet og fastholdelse. For par år siden ændres fokus fra den enkelte dygtige spiller til et nu bredere fokus, hvor alle ungdomsspillere kommer i fokus på deres niveau og deres muligheder. Den ændring fik man pga. en motiveret og engageret ledelse. Klubben har faste gode lokaler, klublokaler og socialt liv. Klubben satser bredt og er med på bølgen mht. pigeudvikling og har lavet pigelejre med god succes. Klubben deltager ligeledes aktivt i træningssamarbejde på tværs med flere klubber i området. Alt sammen for at skabe vækst og udvikling ikke kun i klubben, men bredt specielt i det østdanske”.

Årets Leder: Lars Høgsberg, Gladsaxe BTK.


BTDK’s formand Anders Mølgaard (tv.) overrakte prisen som Årets Leder til Lars Høgsberg.

I motivationen for valget af Lars Høgsberg som årets leder sagde BTDK’s formand Anders Mølgaard bl.a.: “Han har været med i snart rigtig mange år, både som spiller, træner og leder. Kåringen af Årets Leder er som regel baseret på en indsats i enten en klub, i forbundet eller indenfor et specifikt fagområde, men det gælder ikke denne person. Jeg kan uden at tøve og med al min personlige erfaring sige, at han blander sig i alt! Årets Leder er en nøgleperson i sin klub, som med 180 medlemmer af en af landets større klubber. Han er medlem af bestyrelsen i klubben, ligesom han er ungdomsansvarlig og ungdomstræner. Han har ydet en utrættelig indsats i arbejdet med at få integreret de regionale turneringer i Bordtennis Danmark, både i forhold til regler og administration på portalen. Han er et yderst engageret og pligtopfyldende medlem af Bordtennis Danmarks bestyrelse, hvor hans vid og indsigt har været meget værdsat. Han har været en vigtig spiller i portalgruppens arbejde med holdtilmelding, ligesom han er i fuld gang med flere ideer til den digitale udvikling i Bordtennis Danmark”.

Guld- og sølvnåle uddelt

I juni fik nu afdøde Hugo Sørensen tildelt guldnålen (læs om det her) og ved et rep. møde i Holbæk i juni har direktør i BTDK, Martin Lundkvist overrakt en sølvnål til Thomas Kofoed (se billede herunder). 


Bordtennis Danmarks direktør Martin Lundkvist (tv.) overrækker sølvnål til Thomas Kofoed, Holbæk (th.).

“Tusse-gammel”

Ved årsmødet blev der uddelt en sølvnåle til brødrene Jørgen og Bent (Tusse) Schultz fra Hillerød GI, der til sammen har 112 års tro tjeneste som frivillige idrætsledere indenfor bordtennisfor i Hillerød på bagen.
I indstillingen hed det bl.a.: “I år har brødrene Jørgen og Bent Schultz til sammen siddet og arbejdet som bestyrelsesmedlemmer i Hillerød G.I. Bordtennis i ikke mindre end 112 år. En tredjedel af disse som formænd, men ellers som aktive bestyrelsesmedlemmer. De har samlet Hillerød i en bordtennisklub og udviklet den fra motionist klub til nu en af Danmarks bedste bredde og elite bordtennis klubber. Passionen for ‘deres’ klub og store netværk i Hillerød og bordtennis Danmark har været en væsentlig årsag til at HGI Bordtennis har været en kontinuerlig del af Bordtennis Danmark siden 1964, hvor de trådte ind i HGI bordtennis bestyrelse. I de yngre år var Jørgen blandt andet aktiv dommer. ‘Tusse’ er klubbens rygrad og han sikrer ting bliver udført hurtigt og effektivt. Det der adskiller Jørgen og ‘Tusse’ er, at selvom de har været med i bestyrelsen i 112 år har de aldrig på noget tidspunkt haft ejerfornemmelser for ‘deres’ klub eller de har aldrig kommet med udtryk som ‘det har vi prøvet’ eller ‘det er en dårlig ide’.


Bent “Tusse” og Jørgen Schultz, da de i 2012 blev æresmedlemmer i Hillerød GI.

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@bordtennisdanmark.dk