Sisu/MBK har succes

De hygger sig i Sisu/MBK, hvor der her spises udenfor i forbindelse med et arrangement for nyligt. Foto: Fra facebook.

Sisu/MBK har oplevet en voldsom tilgang voksne spillere, som ikke nødvendigvis tidligere har spillet i klub.

Peter Schlanbusch, der er sekundatræner i Sisu/MBK, beskriver herunder, hvordan klubben opnår denne succes med at integrere denne gruppe af helt nye spillere samt hvordan niveauet ikke behøver at være vigtigt for, om en spiller får den ønskede træning.

Velkomsten

I klubben bydes alle nye velkommen med smil og informationer. Enten af seniorformanden, trænerne eller af andre. Nu er der opstået en kultur, hvor alle hjælper til med dette. Dog har seniorformanden det primære ansvar. Men rent praktisk betyder det, at hvis der kommer en ny, og træneren er i gang med en træning, så dedikerer han tid til at modtage den nye positivt og med nødvendige informationer. En ny skal ikke have lov til at føle sig tilovers.

Træner til alle

Vi investerer i alle spillere. En ny spiller skal føle, at der investeres i pågældende. Uanset, hvor ringe man er, skal man føle, at klubben vil én. Selv ”den ringeste” får trænerens opmærksomhed og bliver investeret i. Det giver et incitament til at blive, så længe der ikke er et socialt fundament. Og det sociale fundament har man sjældent som ny i klubben. Men træningen skal også være sjov for de nye og passe til niveauet. Det må ikke blive for tørt og ensformigt.

Fællesskab

Træningen med træner er særdeles vigtig. Uden det er alt andet ligegyldigt i starten. Jeg forbyder ofte nye at møde op til træningen for alle mandag aften, hvor alle spiller kampe mod hinanden. De nye kender ikke nogen og har ikke niveauet til at begå sig. De ender derfor ofte alene på bænken en sådan aften, hvilket er første skridt ud af en klub. Gentager lige: En ny skal ikke have lov til at føle sig tilovers. Træningen med træner giver til gengæld opmærksomhed fra træneren, et fællesskab og en mulighed for at forbedre sig. Efter noget tid, så kender man folk og har måske opbygget partnerskaber/fællesskaber med andre på samme niveau. Og så kører det.

Ekstra træning

De ”nye” har mulighed for at træne ekstra med hinanden. Bestemt ikke det vigtigste, men det skal tages med. For spillerne giver det bedre kvalitet for pengene. Og det giver disse nye, når de er integrerede, mulighed for at forbedre sig hurtigere. Det gør, at de hurtigere kommer til at bevæge sig blandt de etablerede spillere. Og så kommer der mere helhed i klubben.

Kinatræning

I Sisu/MBK var udfordringen til en start, at den eneste sekunda seniortrup i 2009 havde spillere fra begynderniveau til serie 1. Hvordan knytter man en sådan trup sammen? Her lykkedes det ved, at de skulle køre kinatræning med hinanden. Dvs. både ”den gode” og ”den dårlige” fik noget ud af det. Da næsten ingen spillere forsvandt, og da der var en jævn tilgang af nye, kunne der snart åbnes op for en trup 2. Senere en trup 3. Senere igen trup 4. Senere igen igen en dametrup. Hver gang der kommer folk, som ikke ”passer” ind i truppen, så hives kinatræningen med hinanden op af hatten. Kinatræning fungerer simpelthen, når der er niveauforskel. Men ellers trænes der normalt i alle trupper nu.

Klubmesterskaber i Sisu/MBK i 2016. “Der var tilmeldt 60 personer til sekunda klubmesterskabet. Ikke alle mødte frem, med vi spillede i tre forskellige rækker med spillere, der alle havde under 2000 i rating”, fortæller Peter Schlanbusch. Foto: Fra facebook.


Peter Schlanbusch i gang med køkkentjansen. Foto: Fra facebook.

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 60 613 612
Kontaktperson e-mail: peterschlanbusch@yahoo.dk