Referat fra bestyrelsesmøde tirsdag d. 15. maj 2018 kl. 19 – 21.30 (Skype)
Til stede: Anders Mølgaard, Betina Koefoed, Mads Mikkelsen, Peter Sundbæk og Peter Busck-Nielsen (referent.)
Afbud: Asger Rasmussen og Lars Høgsberg.
Anders blev valgt som mødeleder, Peter B som referent og Betina som mødeleder til næste møde.
Dagsorden
1. Opfølgning på sidste møde
Anders og Lars har udarbejdet oplæg om uddannede trænere i DT, der venter på at blive sendt til klubberne og offentliggjort på hjemmesiden og Facebook. Forinden er det i høring i UDDU, TU, DOU, administrationen og resten af bestyrelsen fra den 15. maj til den 22. maj.
2. Feedback fra udvalg og international gruppe v/ respektive kontaktpersoner
Betina havde ingen yderligere informationer vedrørende UDDU udover at oplægget til trænere i DT nu var sendt i høring.
Peter S fortalte, at TU har lyttet til de forslag der kom frem på mødet i Silkeborg under DM for ungdom, som Allan Bentsen, Roskilde havde indkaldt Stiga-divisionsklubberne til. TU kan ikke nå at ændre noget i næste sæson, men vil overveje hvilke ændringer der evt. kan gennemføres i den følgende sæson og derefter. Peter S kontakter Kim, TU også for at høre om TU har forslag til ændringer til prioriteringslisten for den kommende sæson. Listen skal offentliggøres inden den ny sæson og gerne i maj.
Anders orienterede om Eliteudvalgets forslag om at udvalget nedlægges og erstattes med en arbejdsgruppe under bestyrelsen. Bestyrelsen diskuterede forslaget og besluttede, at Eliteudvalgets forslag tages med i de forslag til lovændringer, som sendes til årsmødedeltagerne en uge før årsmødet.
Mads fortalte, at han på baggrund af diskussionen i bestyrelsen kontakter Dommerudvalget vedrørende de forskellige observationer om hvordan servereglerne håndhæves under et DM for ungdom og ved en DT-kamp. Ligesom Mads vil forklare hvorfor DT-slutspilskampene er datomæssigt er lagt som de er, selv om Dommerudvalget for et år siden gjorde opmærksom på, at mange dommere ville være udtaget til VM i Halmstad i den periode.
Bestyrelsen vil bede den internationale arrangementsgruppe om at overveje, om DBTU også kan byde ind på at være vært for VM for hold i 2022, nu hvor der spilles med kvalifikationskampe og VM for hold derfor kun har deltagelse af 32 lande, dvs. 64 hold.
3. NETU, herunder deltagelse i kommende møde i Estland
Bestyrelsen diskuterede et skriftligt oplæg fra Peter S, der skal styrke og udvide NETU sportsligt og politisk. Forslaget har støtte fra foreløbig Finland, og Peter fik bestyrelsens opbakning til at gå videre med forslaget på kongressen i Estland sidst i maj. Bestyrelsen anbefalede også, at NETU opkræver et kontingent på 1.000 euro om året. Endelig opfordrede bestyrelsen Peter til at gå efter posten som præsident for NETU.
Hvis det lykkes at udvide antallet af NETU-lande til måske 20, vil det betyde færre udgifter til flere sportsligt interessante arrangementer, ligesom NETU vil få en væsentlig stemme i ETTU, der pt. består af 58 lande.
4. Forberedelse af årsmødet 2018
Bestyrelsen vil på årsmødet fremlægge forslag om at lovene for DBTU ændres, så bestyrelsen består af 5-7 medlemmer, heraf en formand og en næstformand. Baggrunden for en mulig udvidelse er, at der er behov for ekstra ressourcer til vigtige opgaver, herunder blandt andet en ny struktur for bordtennis i Danmark, indførelse af Skole-OL og etablering af regionale ungdomselitemiljøer. Det er bestyrelsens målsætning, at en evt. udvidelse af antal medlemmer i bestyrelsen skal være udgiftsneutral.
Bestyrelsen diskuterede flere emner til de ledige pladser i bestyrelsen, hvis bestyrelsens ændringsforslag til DBTU’s love bliver vedtaget. Anders er tovholder på bestyrelsens henvendelser til mulige kandidater, og orienterer bestyrelsen om status frem til årsmødet.
Bestyrelsen fremlægger også forslag på årsmødet om at nedlægge Breddeudvalget samt et forslag om at tilpasse DBTU’s love, så de svarer til ETTU’s og ITTF’s love, når det gælder muligheden for at stemme pr. fuldmagt.
Eliteudvalget har meddelt, at et flertal i udvalget foreslår Eliteudvalget nedlagt og erstattet af en arbejdsgruppe under bestyrelsen. Bestyrelsen støtter forslaget, som fremsendes til årsmødet sammen med ovenstående forslag til lovændringer.
Bestyrelsen gennemgik de fremsendte indstillinger til hædersbevisninger, og besluttede hvem der skal have prisen som årets klub, årets leder og andre hædersbevisninger.
Torben Bundgaard, DIF fremlægger et forslag, der er udviklet i samarbejde med bestyrelsen, til hvordan DBTU’s strukturdebat i 2018 og 2019 kan foregå. Torben kender bordtennis-Danmark godt igennem næsten 30 år, og har samtidig erfaringer med lignende debatter og processer fra andre idrætsforbund. Bestyrelsen besluttede, at procesforslaget bliver omdelt på årsmødet.
Bestyrelsen gennemgik hvilke personer, der var gået bort i denne sæson, og som skulle mindes inden årsmødet.
5. Eventuelt, herunder orientering fra sekretariatslederen
Takstbladet for 2018/2019 blev godkendt og offentliggøres på DBTU’s hjemmeside i maj
Mads og Peter B fortalte kort om mødet med Stiga om en evt. 5-årig forlængelse af aftalen.
Der bliver ansat en deltids SoMe-medarbejder fra 1. juni og foreløbig året ud, der især skal arbejde sammen med den ny pigearbejdsgruppe om at rekruttere og fastholde piger i klubberne.
DBTU planlægger at fremstille en række korte videoer i 2018, der skal vise at bordtennis er cool for børn & unge, for uddannede trænere og i Skole-OL.
Årsmødet 2019 er i Brøndby, og afholdes lørdag den 1. juni.
Kommende bestyrelsesmøder
Fredag den 1. juni kl. 16-19 i Horsens.
Lørdag den 2. juni efter årsmødet.
Referent
Peter Busck-Nielsen