Jonathan Groth føler sig presset

På billedet Linus Mernsten der coacher Jonathan Groth. Foto: Rémy Gros.

Der var stor skepsis hos mange, da ITTF inden den igangværende sæson indførte nye regler for, hvordan spillerne tjener point til verdensranglisten. Det nye pointsystem belønner bl.a. spillere for at stille op i så mange turneringer som muligt, hvilket har presset Danmarks bedste spiller, Jonathan Groth, til at spille langt flere turneringer i denne sæson i forhold til de seneste sæsoner, hvilket øger risikoen for skader.
– Hvis man vælger at nedprioritere nogle turneringer, så kan det koste på ranglisten, og måske koste en OL-deltagelse, siger Jonathan Groth til DR Sporten.

I forrige uge valgte Groth at trække sig fra Swedish Open på grund af en overbelastningsskade, som sandsynligvis er opstået på grund af et hårdt turneringsprogram.
– Han har med stor sandsynlighed fået den, fordi han spiller flere kampe, end han har gjort tidligere, siger Mads Brink Hansen, der er fysisk træner i Team Danmark, til DR Sporten.

Jonathan Groth er nervøs for, at de nye ranglisteregler på sigt kan få store konsekvenser for ham.
– Det kan være der kan komme en rigtig alvorlig skade. Nu var det heldigvis kun en overbelastningsskade, men det kan ende med at koste flere måneder eller karrieren, siger han.


Mikkel Hindersson gør Jonathan Groth klar til kamp ved en international turnering. Foto: Privat.

De tidligere ranglisteregler tog i højere grad end i dag højde for, om en spiller slog en højt rangeret spiller. En sejr over nummer et på verdensranglisten blev eksempelvis tillagt større vægt end en sejr over nummer 100.

Opbakning fra landstræner

ITTF har netop bebudet, at der allerede fra 1. januar 2019 sker ændringer (se vedhæftede), men tilsyneladende ikke noget, der ifølge træneren for det danske herrelandshold, Linus Mernsten, ændrer betydeligt på tingenes tilstand.

”Forandringerne indebærer intet med henblik på skadesperspektivet – næsten tværtimod, da man giver flere point i Challenger-turneringerne”, siger Linus Mernsten, og fortsætter: ”De vigtigste aspekter i ranglistesystemet er uændret. Det er stadigvæk en fordel at spille for en nation udenfor Asien eller Europa, og man presser spillerne til at spille for mange kampe set ud fra et skadeperspektiv”.

Linus Mernsten er absolut ikke imponeret af ITTF.
”Det internationale forbund har en lang vej at gå, inden man kommer frem til et fornuftigt arbejdsmiljø for spillerne. Man må heller ikke glemme, at præmiepengene i de internationale turneringer er latterligt lave, og at spillerne har deres arbejdsgivere i deres respektive klubber”.

Se indslaget i DR Sporten her
Læs artiklen i Ekstra Bladet her


Michael Maze behandles ved EM i september 2018 af Mikkel Hindersson. Foto: Rémy Gros.

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: +46 72 301 41 11
Kontaktperson e-mail: linus.mernsten@dbtu.dk