Referat fra bestyrelsesmøde onsdag d. 4. oktober 2017 kl. 14–19.30 i Brøndby
Til stede: Anders Mølgaard, Peter Sundbæk, Mads Mikkelsen, Lars Høgsberg (suppleant) og Peter Busck-Nielsen (referent.)
Afbud: Asger Rasmussen og Betina Koefoed.
Lars blev valgt som mødeleder og Peter B som referent.
Dagsorden
1. Opfølgning på sidste bestyrelsesmøde og på hold-EM
Referatet fra forrige bestyrelsesmøde blev gennemgået, og der var ingen udestående opgaver. Anders har haft kontakt til Parasport Danmark og vil koordinere det videre forløb med Betina.
Bestyrelsen havde stor ros til herrernes indsats og resultater ved hold-EM i Luxembourg. Kvindernes resultater var som forventet og på niveau med deres kvalifikationsturnering. Bestyrelsen diskuterede hvordan man bedst evaluerer internationale og danske mesterskaber – og meget andet – og blev enige om at online spørgeskemaer kun skal anvendes til evalueringer, når mange personer skal spørges, og hvor der kan svares ja/nej, eller gives en vurdering mellem 1 og 9 på spørgsmålene. DBTU vil normalt efterfølgende orientere deltagerne i undersøgelsen, og evt. også andre, om undersøgelsens resultater. Når det drejer sig om evaluering af fx EM/VM, med et færre antal deltagere, vil det fortsat ske ved personlige interviews.
2. TU ”møde i mødet”
Anders bød Kim og Svenne fra TU velkommen, der til en start orienterede om TU’s arbejde og de forskellige udvalgsmedlemmers opgaver. TU fortsætter moderniseringsplanen for DT, og i næste sæson vil der være 8 hold i alle rækker. Bestyrelsen og TU diskuterede forskellige muligheder for at udvikle DT, herunder ikke mindst de to bedste rækker, og TU kigger fx på hvordan man gør i Holland. Det blev også diskuteret, hvordan TU kan bidrage til at udvikle helt nye turneringsformer, der kan understøtte den strategiske udvikling med andre tilbud til piger og drenge, der ikke primært spiller for at konkurrere i en aldersgruppe/række. TU vil på deres møde den 24.10. finde ud af hvilke medaljer og pokaler/plaketter, der er brug for i denne sæson og i de følgende sæsoner. Den foreløbige plan er, at DBTU fremover i DT-seniorrækkerne uddeler en pokal/plakette til den vindende klub i de enkelte rækker, samt medaljer i bedste række. I ungdomsrækkerne fortsætter DBTU med at uddele guld- sølv- og bronzemedaljer til deltagerne på de fire bedste hold. Turneringsreglementet skal justeres i henhold til ovenstående præmieændringer, og tilsvarende bør de drøftede ændringer vedr. trænere, som forudsætning for at have et DT-hold, indskrives i reglementet inden 1. marts 2018. Endelig nævnte TU, at de gerne så at Disciplinærkomitéen offentliggør disciplinærstraffene på deres hjemmeside, så TU kender dem, når de træffer afgørelser.
3. Kort feedback fra udvalgene ved de respektive udvalgskontaktpersoner
Dou: Mads kunne oplyse, at DoU har påsat dommere eller overdommere til alle kampe i de to bedste DT-rækker, Champions League, DM’er, top 12 og kval top 12, samt til stævner i kalenderen i denne sæson.
Mads bad om, at DoU også bliver hørt, når nye/opdaterede koncepter sendes i høring.
BrU: Bestyrelsen besluttede, at udvalget ikke skal fortsætte i sin nuværende form, da DBTU som følge af den ny strategiske udviklingsstøtte vil fokusere på børn og unges bordtennis, og forankringen af dette indsatsområde vil fremover være i et nyt udvalg, ny arbejdsgruppe og/eller i lokalunionerne. Peter S orienterer udvalgets formand herom, og der fremlægges de nødvendige lovforslag på det kommende årsmøde.
Uddu: Betina K havde sendt en orientering til bestyrelsen inden mødet, og bestyrelsen noterede, at det ny materiale til den ny træneruddannelse næsten er klar hos grafikeren, og at det har krævet en stor indsats af mange dedikerede personer at nå dertil. Bestyrelsen ønsker, at Uddu i løbet af et par måneder finder ud af hvordan meritoverførsel til den ny træneruddannelse, og evt. dispensationer, i praksis kan fungere, og blandt andet involvere TU i forarbejdet, så TU senest 1. marts 2018 kan skrive i TU-reglementet hvilke krav, der stilles til trænere i forbindelse med DT. DBTU vil senest i december 2017 orientere klubber m.fl. om, hvordan kravet om uddannede trænere i DT bliver indført i de kommende fire år.
Der var intet at bemærke vedrørende de øvrige udvalg.
4. Status på nuværende arbejdsgrupper
Bestyrelsen er repræsenteret i de tre arbejdsgrupper (international, kalender og portal), og Peter B forklarede kort hvordan disciplinærkomiteen og kritisk revision fungerede. Pga. tidspres nåede man ikke at gennemgå alle tre gruppers arbejde, men noterede sig at de kører fornuftigt, og er besat med dygtige og engagerede personer.
5. Den nye hold-EM struktur og hvad det indebærer i forhold til deltagelse og muligt værtskab
Pga. tidspres blev punktet udskudt til næste møde.
6. Økonomiopfølgning
Peter B og Mads gennemgik kort regnskabet for de første ni måneder. Der forventes et underskud på omkring 50.000 kr. for hele året. Der er usikkerhed – som altid – omkring antallet af licenser ved årets udgang, men de samlede indtægter skønnes at blive som budgetteret. Summen af de fælles omkostninger forventes også at svare til det budgetterede, mens summen af udvalgenes omkostninger, pga. et merforbrug på eliteområdet, skønnes at blive lidt større end budgetteret. Bestyrelsen bad Peter B fra 2018 indarbejde månedlige budgetter, samt tal for realiseret året før i den tilsvarende periode, så økonomiopfølgningen bliver mere enkel.
7. Opstart på proces med forankring af strategiaftalen, herunder eventuelt behov for etablering af nye arbejdsgrupper
Bestyrelsen besluttede, at der hurtigt skal nedsættes en Skole-OL arbejdsgruppe, der sammen med udviklingskonsulent Poul Danborg kan udvikle de nødvendige koncepter og materialer, som blandt andet skolelærerne skal anvende. Det er planen, at skolelærerne kan tilmelde sig Skole-OL bordtennis fra omkring årsskiftet. Arbejdsgruppen skal også rådgive bestyrelsen om skolerelaterede emner, og deltage i kontakten med involverede kommuner, skoler, klubber og lokalunioner.
Bestyrelsen vil de næste par måneder frem til 2018 overveje hvordan strategiaftalens fire indsatsområder bedst forankres i bordtennis-Danmark. Det kan være i eksisterende eller nye udvalg/arbejdsgrupper eller i lokalunionerne.
8. Kommunikation
Anders skriver en mail til alle klubformænd og udvalg m.fl. for at orientere om det væsentligste fra dagens bestyrelsesmøde.
9. Eventuelt, herunder
- Orientering fra sekretariatslederen
Peter B kommenterede kort enkelte punkter i den udsendte skriftlige orientering. Der er behov for et færdigt DMU-koncept, og for igen at kunne købe forskellige reklameartikler til uddeling. Bestyrelsen besluttede at afsætte 15.000 kr. hertil i 2018. Der er fortsat klubber som skylder for 2016 og 1. halvår 2017. Bestyrelsen besluttede derfor, at ingen klub uden bestyrelsens godkendelse kan deltage i DT, hvis de har gæld til DBTU, der har været forfalden i mere end 3 måneder.
- Aftale og struktur for bestyrelsens ad hoc kommunikation
Punktet blev udskudt til senere.
Kommende bestyrelsesmøder
Onsdag den 8. november kl. 13-20 i Vejle.
Torsdag den 30. november kl. 18.30-20.30 (Skype).
Fredag den 15. december kl. 14-19 i Brøndby.
Fredag den 19. januar kl. 14-19 i Odense.
Fredag den 2. februar kl. 14-19.30 i Brøndby.
Lørdag den 3. marts kl. 11-14 i Hjørring.
Tirsdag den 20. marts kl. 18.30-20.30 (Skype).
Tirsdag den 17. april kl. 14-19.30 i Brøndby.
Tirsdag den 15. maj kl. 18.30-20.30 (Skype).
Fredag den 1. juni kl. 16-19 i Horsens/Vejle.
Referent
Peter Busck-Nielsen