Holbæk Bordtennis Klub har 60 års jubilæum på onsdag den 28. september

Holbæk Bordtennis Klub har 60 års jubilæum på onsdag den 28. september

Holbæk Bordtennis Klub oplever stor vækst. Antallet af medlemmer er omkring 250 og forholdene er optimale. Men det begynder at knibe med pladsen, og man vil gerne have flere trænere.

Artiklen er skrevet af Jørgen Juul, som er Bat 60 spillere i Holbæk Bordtennis Klub og tidligere sportsjournalist.

 

Den 28. september 1962 blev der skrevet et nyt kapitel i den lokale idrætshistorie: Holbæk Bordtennis Klub blev stiftet. HBTK kan derfor fejre 60 års jubilæum her i september og oktober.

Med blandt pionererne var en gruppe unge, der havde spillet bordtennis i Den kristelige Forening, der ophørte i 1960.

Den nye Holbæk Bordtennis Klub kom gennem årene til at spille på flere lokale skoler og på Holbæk Seminarium, inden turen for tre år siden gik til Holbæk Sportsby, hvor HBTK har oplevet en sand medlemseksplosion. Antallet af aktive er på tre år gået fra 18 til omkring 250. Der kommer hele tiden flere, og efterhånden begynder det at knibe med pladsen i lokalet på første sal i Sportsbyen, hvor der er plads til seks-syv borde, når der trænes, og fire når der spilles turneringskampe.

– Medlemstallet er gået op og ned gennem årene. Nu er vi rigtig mange og kan bruge mere plads, og det ønske ser vi to muligheder for at få opfyldt. Der kan lægges et loft over forhallen lige ved siden af, hvor vi har lokale nu. Det vil give plads til seks borde mere. Eller vi kunne få et helt nyt lokale, når der en gang skal bygges i det såkaldte Byggefelt D, siger Lis Hævdholm, Holbæk Bordtennis Klub. Hun er med i bestyrelsen for Holbæk Bordtennis Klub, æresmedlem i Bordtennis Danmark, har været med i ledelsen af bordtennisklubber både i Jylland og på Fyn og er tidligere formand for Dansk Bordtennis Union, der nu hedder Bordtennis Danmark.

Det var daværende formand Thomas Kofoed, der med en kæmpe indsats stod i spidsen for arbejdet med at flytte Holbæk Bordtennis Klub til Holbæk Sportsby.

Det var Thomas Kofoed, der var tovholder på flytningen af klubben, og det var også ham, der i 00’erne var med til at bygge en stor ungdomsafdeling op.

 

Varme bordtennis-hænder

HBTK blev Årets Bordtennisklub i Danmark i 2021, ikke mindst på bagggrund af den voldsomme fremgang i antallet af medlemmer og skabelsen af det, der nu bliver kaldt Holbæk-modellen: En særdeles aktiv afdeling af ældre medlemmer, der er klar til at påtage sig opgaver.

– I Bat60-afdelingen er mange klar til at yde en indsats, ofte som enkelt-opgaver, så ingen føler, at de skal påtage sig mere, end de har lyst til, siger Lis Hævdholm.

At HBTK i 2021 blev Årets Bordtennisklub er ikke den eneste anerkendelse fra Bordtennis Danmark. Tidligere formand Thomas Kofoed er blev hædret med forbundets Sølvnål for at have været en god leder gennem mange år.

Holbæk Bordtennis Klub oplever en vækst langt ud over det almindelige. De omkring 250 medlemmer kan spille alle ugens dage. Men en ting står højt på ønskesedlen. Det er flere trænere.

 

 

Jubilæet markeres på to måder. Der er reception i lokalet i Holbæk Sportsby onsdag den 28. september mellem klokken 17 og 19, og der holdes et stævne for alle aldersgrupper i Sportsbyen den 1. og 2. oktober.