Information om UEM

Information om UEM

I år spilles Ungdoms-EM i Gliwice, Polen fra den 14.-23. juli 2023. Her vil to hold repræsentere Danmark i form af et herrejuniorhold og et damejuniorhold.

Kvalificerede og udtagne
Damejunior
Damejuniorerne har mulighed for at deltage i tre kvalturneringer op mod UEM, hvor der er en plads i single og double ved UEM på spil. Vinderen af den respektive kvalturnering vil snuppe en af pladserne til UEM. Udover de tre kvalificeret spillere, har den ansvarlige landstræner rettigheden til yderligere at udtage minimum én spiller til mesterskabet. Den første kvalturnering blev spillet i Odense den 2. december 2022, hvor Mille Lyngsø Stoffregen vandt. Mille er hermed kvalificeret til, som minimum, at spille single og double.

Som vinder af en kvalturnering, er man ikke garanteret deltagelse i holdturneringen. Holdet til holdturneringen udtages af den ansvarlige landstræner, som kan vælge at holde fast i de tre kvalificeret spillere og derudover udtage en fjerde spiller til holdet. Dog kan den ansvarlige landstræner også vælge at udtage yderligere spillere, som ikke på forhånd har kvalificeret sig, til holdturneringen. Dette vil ikke påvirke deltagelsen i single og double for vinderne af kvalturneringerne.

Den endelige udtagelse bliver meddelt i ugen efter Ungdoms-DM, som afvikles i Virum den 6.-7. maj 2023.

Herrejunior
For herrejuniorerne er tre spillere direkte udtaget til hold, single og double af landstrænerteamet:

  • Cristian Hold, Hørning BTK
  • Dominykas Samuolis, Roskilde BTK
  • Oliver Skouboe Berntsen, Hvidovre Bordtennis

Spiller nr. 4 på holdet skal findes via kvalturneringen den 15. april 2023 (se nedenfor).

Kvalturneringer
Damejunior
Den første kvalturnering for damejuniorerne blev spillet i Odense den 2. december 2022. De kommende kvalturneringer afvikles den 4. marts 2023 og i weekenden den 22.-23. april 2023.

Kvalturneringen den 4. marts 2023 spilles i Eslöv, Sverige, og arrangeres i samarbejde med det svenske forbund. Fem spillere fra Danmark vil spille mod fire spillere fra Sverige, hvor spillerne med den bedste kampscore fra de to respektive lande kvalificerer sig til UEM. Se indbydelse til kvalturneringen her.

Kvalturneringen den 22.-23. april 2023 afvikles i Idrættens Hus i Brøndby. Her spiller fem damejuniorer mod fem drengespillere i et system, hvor alle møder alle. Drengespillerne har kvalificeret sig gennem en tidligere kvalturnering. For damejuniorerne er der en plads til UEM på spil for spilleren med den bedste kampscore efter fem spillede kampe. For drengene er der en plads til WTT Youth Contender i Helsingborg den 8.-11. juni 2023 på spil.

Herrejunior
Lørdag den 15. april 2023 afvikles der en kvalturnering om den fjerde plads på herrejuniorholdet. Ved denne kvalifikationsturnering vil seks spillere deltage. De seks spillere inddeles i to puljer af tre, hvoraf nr. 1 og 2 går videre til semifinalerne. Vinderne af semifinalen vil efterfølgende spille en finale, hvor vinderen kåres og tager den fjerde plads på herrejuniorholdet til UEM.

Fire ud af seks spillere er udtaget til denne kvalturnering af landstrænerteamet:

  • Nick Tran, OB
  • Sofus K. Andreasen, Virum
  • Lasse Fly-Kristensen, Viby
  • Simon Vonebjerg, OB

 

De resterende to spillere, der kvalificerer sig til denne kvalifikationsturnering, er henholdsvis nr. 1 og nr. 2 fra gruppe 1 i drengespillernes kvalturnering, der spilles den 4. marts 2023.
I herrejuniorernes kvalturnering spilles alle kampe i puljen bedst af fem sæt, hvorefter man i henholdsvis semifinale og finale spiller bedst af syv. Vinderen får en plads til UEM.