Du kan herunder læse meget mere om, hvilke regler der gælder og om, hvordan du tager dine forholdsregler.
Antidopingregler
Antidopingregler er idrætsregler, der gælder for dig på helt samme måde, som alle de andre regler der gælder, når du dyrker din idræt eller har et træner- eller lederansvar. Kender du dit ansvar og de regler der gælder for dig som idrætsudøver og støttepersonale? Hent Anti Doping Danmarks faktaark over gældende regler og få et hurtigt overblik over hvad der gælder for dig.
Antidopingregler for idrætsudøvere. Klik her
Antidopingregler for støttepersonale. Klik her
Medicin
Du kan tjekke om lægemidler, som sælges i Danmark, indeholder stoffer der er på Dopinglisten. Det vil sige, at du kan tjekke om din medicin er tilladt, om der er restriktioner på din medicin eller om den ikke er tilladt. Du skal blot kende navnet på din medicin.
Tjek din medicin via ADD’s medicinliste. Klik her
Tjek din medicin via ADD’s antidoping APP. Klik her
Medicin i udlandet
Idrætsudøvere, der har behov for at købe medicin i udlandet, skal altid undersøge, i det respektive land, om medicinen indeholder stoffer, der er på Dopinglisten. Medicin, som købes i udlandet, kan fx have samme produktnavn som medicin købt i Danmark, men indholdsstofferne kan være forskellige. Det betyder, at du kan risikere at medicin, som er købt i udlandet indeholder stoffer, der er på Dopinglisten. Flere og flere lande har indført online medicinsøgning, som idrætsudøvere kan bruge, når de køber medicin i udlandet:
Tjek hvilke lande der tilbyder online medicinsøg her
Dopinglisten
Dopinglisten indeholder navne på aktive indholdsstoffer og forbudte metoder. Her kan du altså ikke søge på produktnavne. Dopinglisten omfatter 1) stoffer og metoder der er forbudt til enhver tid (både i- og udenfor konkurrence), 2) stoffer og metoder forbudt i konkurrence og 3) stoffer der er forbudt i visse sportsgrene.
Tjek Dopinglisten her
Dispensation fra Dopinglisten (TUE)
Det er ikke alle, der skal søge om dispensation fra Dopinglisten. Det afhænger af på hvilket niveau, du dyrker din idræt. Du kan følge Anti Doping Danmarks guide, og se hvem der skal søge dispensation, og hvordan man kan søge dispensation for brug af medicin, der er på Dopinglisten.
Tjek guiden her
Du kan altid sammen med din læge undersøge, om du kan bruge et andet præparat, der ikke er på Dopinglisten og dermed ikke kræver dispensation.
Dopingkontrol
Dopingkontrollen er med til at beskytte både dig og din idræt. Men kender du procedurerne for en kontrol?
Se hvordan en dopingkontrol foregår. Klik her
Se hvad der er dine rettigheder og pligter ved en dopingkontrol. Klik her
Håndbogen Anti Doping og mig
Anti Doping Danmarks Håndbog samler de vigtigste informationer om antidoping – og så er den nem at have med i tasken. Håndbogen opdateres hvert år og udgives både som en fysisk håndbog og elektronisk. Håndbogen kan både bestilles og downloades gratis.
Bestil/download håndbogen her
Whereabouts
Indberetning af whereabouts gælder for et begrænset antal eliteidrætsudøvere. berørte udøvere bliver kontaktet direkte af Anti Doping Danmark med information om retningslinjer for indberetning af whereabouts.
Se mere om retningslinjer for whereabouts her
Læs mere på Anti Doping Danmarks hjemmeside. Klik her
WADA. Klik her