BEGYNDERSTÆVNER ØST

BEGYNDERSTÆVNER ØST

INDBYDELSE TIL KLUBLEDERE TIL BEGYNDERSTÆVNESÆSON 2023-24

Du skal med til Begynderstævne, hvis du er helt ny i sporten og usikker på, hvad et stævne indebærer. 

Dette er begynderens første møde med spillere fra andre klubber. Det vigtigste ved disse stævner er at skabe en god atmosfære, hvor spillerne oplever at det er trygt at komme udenfor klublokalet og at bordtenniskampe ikke er farlige. 

Begynderstævner afholdes i regionale samlinger. Via de røde knapper, finder du informationer om de forskellige regioner. De forskellige runder findes også i aktivitetskalenderen, hvor de vil blive opdateret, når regionerne melder ind med information om de enkelte runder (lokation osv.). 

Nedenfor finder du en oversigt over, hvilke klubber, der hører til hvilke regioner, samt konceptbeskrivelse, puljeskemaer, BTDKs aktivitetskatalog osv.

Nederst finder du udtalelser fra et par de klubber, der allerede har afholdt Begynderstævner.

 

 • Klubber i region Storkøbenhavn: Gladsaxe BTK, Herlev IF, Ballerup BTK, Amager BTK, Dragør BTK, Hakoah, Hvidovre BTK, Alberslund IF, B77 Rødovre, Brøndby BC, Greve BTK, København BTK, Brønshøj BTK, Frederiksberg BTK.
 
 • Klubber i region Nordsjælland: Allerød BTK, Espergærde TTC, Helsingør BTK, Hillerød GI, Slangerup BTK, Jægerspris IK, Furesø BTK, Virum-Sorgenfri BTK, Team Egedal, Smørum, Gribskov BTK, Frederiksværk BTK.
 
 • Klubber i region Sydvestsjælland og øerne: Karlslunde IF, Lejre IF, Roskilde BTK, Skensved IF, Gundsølille SGI, AF Sorø BTK, Holbæk BTK, BTK Slagelse, Vig BTK, Fårevejle BTK, Kvik Næstved, Midtlollands BTK, Nykøbing-Falster BTK, Næstved B.

 

Bordtennis Danmark sender deltagermedaljer regionslederen.

Der uddeles en deltagermedalje ved hver begynderstævnerunde. Medaljerne har en ny farve bånd på, så rundens medalje adskiller sig fra de andre runder.

Det er regionslederens opgave løbende at ajourføre, at I har nok deltagermedaljer til det forventede antal deltagere.

Når det sidste Begynderstævne er afholdt, indleverer regionslederen den resterende beholdning til BTDK.

OBS! Deltagerregistreringsarket indsendes til vl@bordtennisdanmark.dk efter hvert stævne.

Stævnedatoer og andre regionsinformation

Relevante links

Udtalelser fra arrangørklubber

Vi kom rigtig godt i gang med begynderstævnet i kreds Vestsjælland mm. Vi blev hele 33 unge fra seks klubber.

Selve afviklingen gik som følger: 

 • Indtjek kl. 10. 
 • Lidt selvorganiseret indspil – mens puljerne blev lavet.
 • Fælles opvarmning med pointstafet (tror jeg det hedder). 
 • Første puljerunde. Små puljer: Syv 4-mands og en 5-mands. 
 • 20 min. pause med forældrebagt kage, frugt og saft. 
 • Anden puljerunde. Fire 5-mands og to 6-mands. Hvor to 5-puljer blev så hurtigt færdige, at de fik en tredje runde med to 4-mandspuljer. 
 • Afslutning med 15 min giga-kejserbord.
 • Fælles medaljeoverrækkelse med individuelt navneopråb og dertilhørende applaus.

Filosofien i de mange puljerunder var at kunne bytte rundt, så alle vandt sæt. Det lykkedes – ingen gik sæt-tomhændet hjem. I ventetiderne for de hurtigst færdige puljer åbnede vi op for at forældrene også tog bat og dystede med ungerne. Det fungerede rigtig godt. TAK for dejlig dag.

————————-

Det blev en dejlig søndag formiddag med 49 glade børn, og lige så mange forældre, der havde nogle gode timer omkring bordtennis. Kaffe og rundstykker var et hit.

Generelt dejlig stemning, og positiv indstilling hos alle, og ingen børn, som ”blev efterladt på perronen”! En god indikation på, at vi sandsynligvis er på vej mod et koncept, som virker positivt for begyndere og deres forældre (som er en mindst lige så vigtig målgruppe for klubberne ved indledningen til en bordtennisspillers lange karriere……!).

Stor tak til jer klubledere og hjælpere, som hjalp til undervejs, og fik det til at glide trods mange deltagere. 3 timer er en god tidsramme – tror ikke det skal vare længere. 

Næste gang, skal vi forsøge os med fælles opvarmning, mens puljerne dannes. En super ide med samlet medaljeoverrækkelse og klappen af alle deltagere. Hyggeligt, og en positiv ”gå hjem øvelse”.