Billedet er fra det netop afholdte DM i U21 herresingle, hvor Tobias Rasmussen vandt foran Anders Lind, brormand Kasper Rasmussen og Andreas Dilling. Foto: Kim Holm Pedersen.
Selvom Jonathan Groth med imponerende flot spil i Halmstad i sidste måned sørgede for, at dansk bordtennis også er repræsenteret ved sommerens OL i Rio, og selvom danske spillere med jævne mellemrum leverer flotte præstationer i udlandet, så har der i de senere år været langt mellem de internationale topresultater. Det har betydet, at Team Danmark har afgrænset den økonomiske støtte til aktiviteterne omkring Jonathan Groth, og at der ikke længere gives støtte til DBTU’s talentarbejde.
DBTU har således ikke de samme økonomiske ressourcer til talent- og elitearbejdet som tidligere, og det har derfor været nødvendigt at foretage en benhård prioritering af Christoffer Petersens tid og opgaver som elitekoordinator og ungdomsansvarlig i DBTU. Det betyder, at Christoffer er gået ned i arbejdstid for DBTU, og at han fremover skal bruge mere tid i rollen som elitekoordinator end som ungdomsansvarlig.
Det er nødvendigt, at Christoffers rolle som elitekoordinator bliver prioriteret i medfør af aftalen med Team Danmark. Det vil kunne betyde, at det i nogle tilfælde kan blive nødvendigt at aflyse centertræningen til fordel for håndtering af en række administrative opgaver, herunder turneringstilmelding, økonomi og kommunikation.
Det forventes desuden, at Christoffer vil skulle bruge en større del af sin samlede arbejdstid på kontakt med spillere og klubtrænere, og færre timer vil blive brugt i træningslokalet. Her er det en vigtig pointe, at centertræningen er et supplement til klubtræningen, hvorfor klubberne opfordres til at tage højde for ændringerne i prioriteringen og tilrettelæggelsen af klubtræningen for de bedste ungdomsspillere og gerne søger større samarbejde mellem klubberne for at skabe god træning.
Ændringerne betyder også, at Christoffers tilstedeværelse ved danske stævner, herunder Kval Top 12, Top 12 samt DM for ungdom og seniorer vil blive nedprioriteret. Fremover vil man derfor ikke kunne forvente, at den ungdomsansvarlige vil være til stede ved alle disse stævner, og i givet fald vil det kun være ved de afsluttende kampe. Det er i den forbindelse vigtigt at gøre opmærksom på, at det ikke er anderledes vilkår end i mange andre idrætsforbund af samme størrelse som DBTU.
Som følge af, at der i dag er færre penge til DBTU’s ungdomselitearbejdet, vil der fremover også være færre DBTU-lejraktiviteter for de bedste ungdomsspillere. Det er dog fortsat en ambition at lave flere brede samlinger for ungdom sammen med lokalunionerne.
For at sikre bedst mulig udnyttelse af Christoffers arbejdstid vil der fremover blive indført en vejledende telefontid til Christoffer i tidsrummet 10 til 12 mandag til fredag. Møder og telefontid er en stor del af arbejdet som elitekoordinator, så hvis Christoffer ikke er til at træffe, kan man med fordel sende en mail eller prøve dagen efter.
Ved siden af rollen som elitekoordinator og ungdomsansvarlig er Christoffer tilknyttet DHIF Bordtennis. Han vil her varetage en række internationale opgaver – blandt andet for Peter Rosenmeier – og man må derfor forvente, at Christoffer vil være bortrejst i kortere perioder.
Eliteudvalget er bevidst om, at det giver udfordringer, at der fremover bruges færre ressourcer på talentarbejdet. Udvalget vil arbejde for, at det på længere sigt kan tilføres flere ressourcer til stillingen som ungdomsansvarlig i DBTU. Samtidig opfordrer udvalget alle de dygtige trænere og ledere i bordtennis-Danmark, der arbejder med talentudvikling i de danske klubber til at rykke tættere sammen, så vi kan få mest ud af de eksisterende ressourcer, så vi fremover igen kan levere internationale topresultater.