Referat af Årsmøde 2017

 

10. juni Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20, Brøndby

 

Pkt. 1. Poul Steffensen blev valgt som dirigent og konstaterede at årsmødet var lovligt.

Pkt. 2. Poul Danborg og Jeppe Damsgaard blev valgt som referenter.

Pkt. 3. Beretninger:

Formandens beretning

Formand for DBTU, Bjarne Andersen fik ordet. Dette er min fjerde og sidste beretning i DBTU. I min mundtlige beretning vil jeg først se på, hvad der gik godt i min formandstid. Først og fremmest har vi ikke kun fået en ny ledelse, men vi har også fået en ny ledelsesstil i DBTU. Så har vi fået oprettet en hel del udvalg, hvor der sidder kvalificerede folk, der bidrager til det arbejde, vi står for. Og så har vi fået standset stigningen i kontingenter og licenser, så pengene kan blive ude i klubberne og skabe forudsætning for fremgang.

De områder, hvor jeg ikke har lykkedes så godt er, at Dame-elite er på et historisk lavt niveau, hvor damelandsholdet har kvalificeret sig til at spille om 17. – 32. til EM. Det eneste vi ved med sikkerhed er, at det vi har gjort tidligere, ikke virker. Vi skal gøre noget andet og lægge en ny strategi for vores damelandshold.

2016 blev heller ikke det år, hvor vi fik vendt kurven i medlemstallet. Vi er fortsat halvt så mange, som i starten af 90’erne. Ingen ved, hvad der virker, og det er 100 % sikkert, at det vi plejer at gøre, virker ikke. Vi skal gøre noget andet i forhold til vores medlemsstrategi.

Herre-elite har en strategi, hvor det gælder om at spille så få kampe som muligt. Klubberne stiller med sekunda-hold, så man aldrig kan regne med, hvem der stiller op, hvilket går ud over interessen fra publikum. Hvis vi skal have en mere attraktiv herre-elite, kan vi ikke gøre det alene. Jeg foreslår, at vi går sammen med Sverige og evt. Norge om at lave en ny nordisk herre-eliterække. På den måde kan vi også blive mere attraktive i forhold til Tyskland og Frankrig.

Der er i dag langt færre, der satser på ungdomselitearbejdet end for 10 år siden, og arbejdet er i dag centraliseret i nogle få klubber. Problemet er, at vi ikke ved, hvordan vi finder den næste Maze eller Groth. Derfor er det helt afgørende, at vi satser på flere klubber, som vil satse på udvikling af ungdomselite. Vi har ungdoms-DT, hvor juniorerne har ønsket så få runder som muligt, fordi de også spiller i seniorrækker som deres første prioritet, fordi der her står noget på spil, hvilket der ikke er i ungdomsrækken. Vi er nødt til at tænke denne dynamik med op- og nedrykning ind, så der er noget mere på spil i ungdomsrækkerne.

Demokratiet halter. Der kommer ingen klubber til årsmødet, bortset fra de, der i forvejen sidder i et udvalg eller i en Lokalunion. Hvorfor det? Jeg tror man tænker, at man reelt ikke har indflydelse, og derfor ikke møder op. Det bør ændres. Vi skal give deltagerne mere indflydelse ved fx at beslutte sammen, hvor mange penge vi lægger i den fælles kasse. Det vigtige er, at vi tør lægge vigtige beslutninger ud til årsmødet. Også selvom der kan blive besluttet noget andet – det er demokratiets nerve. Jeg er overbevist om, at det kan få flere til at møde op på årsmødet.

Tre områder hvor jeg har haft succes og seks områder, hvor jeg ikke har haft succes gør, at jeg derfor trækker jeg mig fra formandsposten. Jeg er ikke tilfreds og min natur er til utålmodighed, hvor jeg hurtigt vil se resultater af det arbejde, som jeg er med i. Men heldigvis sidder der i bestyrelsen dygtige og kvalificerede folk, der har mere tålmodighed end jeg.

Der forestår en række reformer i DBTU, som skal løses, og jeg opfordrer til at genvælge de, der sidder i bestyrelsen.

Aksel Beckmann havde flere kommentarer. Noget er super godt og noget er lidt kikset, som vi er nødt til at kigge på. Det var rigtig godt, at Groth vandt for ellers havde samarbejdet med Team Danmark (TD) været endnu værre. Vi vil gerne udvikle vores elite, men vi skal først have noget i vores egen organisation. Jeg synes, at vi er voldsomt på vej nedad. Vi har et træningscenter her i Brøndby, som slet ikke bliver anvendt i samme niveau, som da jeg var formand. Det kan have noget med manglende økonomi at gøre. Groth er et produkt af en lang udvikling, der startede i AIF hos Tom Rønneberg, og nu er Groth over top-30 i verden. Sådan nogen skal vi have, og vi skal mere end én. Vi skal også gøre noget for, at vores piger bliver dygtigere. Klubmiljøer taler man meget om fx i Roskilde, Hillerød og Hirtshals, og de kunne være fødekasser til fremtidige talenter. Men vi er nødt til at gøre noget, for ellers træner de bedste spillere i Slagelse hos Claus Schou Nielsens far John, og det er ikke en DBTU-drevet ting. Det er nødvendigt, at den nye bestyrelse får kigget på det.

DBTU er gået tilbage i TD-midler fra 3,2 mio. til ½ mio. kr., og det er et tegn på, at der er et eller andet, der ikke fungerer. Det må man kigge på fremadrettet. Hvad kan vi gøre for at få genetableret vores elitesamarbejde. Der bliver nævnt, at der skal være VM i Parasport i Vejle. Men hvordan bakker DBTU op om det? Byder man ind med ansatte og sikrer, at der er frivillige, der engagerer sig. Jeg har fulgt vision og strategi i DBTU og efterlyst mere åbenhed og kommunikation, men jeg synes ikke, at der er særligt meget kommunikation fra bestyrelsens side. Det kan man godt gøre meget bedre.

Det’Batter – en kæmpe indsats fra Jeppe og Poul, hvor man har været ude i 41 klubber og stadig har nogle i pipelinen. Jeg vil gerne høre, om der er data nok til at kunne se, om man rent faktisk fastholder nogen? BAT60+ er super godt, og der er god kommunikation om nogle initiativer.

Bjarne er ikke glad for medlemstallet, som heller ikke er godt. Ca. 12-14% tabt over 3 år. Det er bekymrende og vi skal gøre noget andet. Bestyrelsen ville ikke tidligere satse på internationale stævner på dansk grund, men det er lettere for klubber at rekruttere nye medlemmer, når man ser bordtennis i høj klasse i det danske miljø. Så jeg håber man fremadrettet vil prøve at få internationale arrangementer til Danmark.

Vedr. landskampe. Nu skal man kvalificere sig til at få lov til deltage i EM, hvor ETTU siden 2003 har drøftet, om EM skal være for de bedste og ikke et breddearrangement. Og hvis det er der, man ender med landskampe, så er det et problem, hvis man ikke stiller med de bedste spillere. Det kan blive til en skuffelse for publikum, hvis ikke de bedste stiller op, når man har købt en billet, og så ser et B-hold. Det har dog altid været et problem. Jeg har været med til at drøfte dette før, hvor vi blev enige om, at den sportslige sektion måtte tage sige af, om Maze skulle stille op eller ej. Men når Maze så vandt en EM eller VM-medalje, så var det måske en meget god beslutning, at trække Maze ud af landskampene. Hvad er det for nogle rammer, som vi vil sætte for vores elite?

Jeg håber virkelig for den nye sponsorgruppe, at den får succes. Bjarne, jeg kan huske at du på dit første bestyrelsesmøde sagde, at da TD kom ind i DBTU, startede bordtennissportens deroute.

I har i hvert fald fået TD-samarbejdet ned i et niveau, men jeg tror ikke, at det er det, du ønsker. For TD-samarbejdet er en forudsætning for, at man kan være stolt af sin sport, når man vinder et mesterskab. Men det kan vi ikke alene uden TD. Vi er nødt til at sikre et niveau, sådan at TD finder os attraktive, og vi får et TD-samarbejde. Jeg ønsker dig Bjarne et super otium, selvom vi ikke var enige om viewet på TD. Den nyvalgte bestyrelse er nødt til at fokusere på, hvordan vi sikrer, at eliten understøtter, at folk har lyst til at spille bordtennis, så der kommer mere bredde, og der så kommer flere medlemmer og flere penge. Og hvis man ikke lykkedes med det, så har sporten virkeligt et problem.

Bjarne Andersen: Jeg er enig i meget af det, du har sagt. Mht. at vi satser på, at vores elite skal ud i internationalt regi – og hvordan bliver de klar til det? Vi har i det ene strategiske spor til DIF indstillet aktiviteter og tilhørende økonomi, som handler om dem, der er lige under landshold og ung-seniorer. Hvordan gør vi dem så stærke som muligt og hvordan udvikler vi dem, så de bliver attraktive for de internationale træningsmiljøer. Her kommer vi til at satse rigtig meget.

Mht. TD, så er det rigtigt, at vores tilskud er faldet. TD har bemærket, at der er blevet længere mellem medaljerne, og så får man jo færre midler. TD får også selv mindre at dele ud af. 

Med kommunikationsudvalget må vi erkende, at det ikke var det, der fik kommunikationen til virke. Og det tager vi konsekvensen af og lægger kommunikationen i bestyrelsen – en anden måde at løse det på – da kommunikationen skal blive bedre.

Landskampe og kvalifikation handler ikke om komme med til EM, men om hvilken pulje, man spiller om. Så der er nogle tanker om, at det bliver en kvalifikation, men det er ikke vedtaget endnu.

Jeg vil gerne stå ved mine tanker om TD, og problemet er den måde TD stiller økonomiske betingelser på, hvor TD nu stiller krav til den andel, som DBTU bruger af egne penge på eliten.

Og vi skal passe på, at vi ikke bruger alle penge på elite, så der ikke er til andre aktiviteter.

Asger Rasmussen: Organisationen tager tid at bygge op og vi er nogen, der har tålmodighed og vi fortsætter. Det med at beløbet fra TD er faldet, er jo ikke kun pga. de 3 – 4 seneste år, som denne bestyrelse har siddet. Og skal vi endelig bryste os af noget, så kan vi takke os selv for, at DBTU ikke er faldet helt ud af TD-samarbejdet. Det er jo tidligere tiders manglende opfølgning på afløsning af en flot elite, der er hovedårsagen til det mindre TD-samarbejde. Medlemsnedgangen har været der gennem de sidste 20 år.

Betina Haagensen: Jeg kunne godt tænke mig, at vi kiggede noget mere på strukturen og samarbejdet med LU, bestyrelse og udvalg, og det er også et spørgsmål om dialog – og jeg savner noget mere kommunikation. Jeg savner referater fra dialogmøder, der er holdt, ligesom UDDU gør. Da jeg tiltrådte som formand for UDDU var alt kaos, og jeg vil bare sige som Asger, at ting tager tid. Vi har vores første diplomtræner igennem vores nye struktur – og tillykke til Finn Tugwell.

Flemming Larsen: Angående mødereferater, så er der udvalg, der ikke skriver referat. Om det er fordi, der ikke sker noget i udvalget, det ved jeg ikke, men det er simpelthen elendigt.

Preben Riel: Man kan ikke forvente at få en masse til at møde frem til årsmødet, hvis man ikke har fået nogle informationer om det politisk liv – hverken fra bestyrelse og udvalg – og jeg giver Flemming Larsen ret i det om de manglende referater.

Når jeg kigger på hjemmesiden, så ser jeg alle de flotte indlæg som Carsten Egeholt lægger op.

Det jeg ikke ser er noget fra bestyrelse og udvalg, og på tidligere opfordring om mere synlighed, så har formanden kun haft få oplæg siden. Så man kan ikke forlange, at folk skal møde frem, hvis man ikke giver nogen information. Jeg håber, den nye formand vil kommunikere mere og har lidt ”go”.

Bjarne Andersen: Betina du efterlyser mere samarbejde mellem LU og bestyrelse, og det har vi gjort ved at lade en repræsentant deltage i bestyrelsesmøderne. Den model kan godt blive bedre.

Omkring klubber skal vi nok se, om vi kan gøre noget mere og få et tættere samarbejde.

Flemming omkring referater. Du har fortsat ret, og det skal jeg beklage.

Preben ønsker noget fra bestyrelsen, og jeg har skrevet nogle indlæg til hjemmesiden, men derudover ligger der referater fra bestyrelsen. Derudover har vi vurderet, at referater fra fx seminarer og DIF ansøgning kunne vi godt have lavet og lagt ud.

Formandens beretning blev godkendt.

Appeludvalgets beretning blev godkendt.

Breddeudvalgets beretning blev godkendt.

Carstensens Legatudvalgs beretning blev godkendt.

Dommerudvalget
Jens Gullberg-Hansen
. Vi har tre dommere, der har dømt tre VM semifinaler. Det er rigtigt flot og det er vi stolte af! I år er det lykkedes os at påsætte dommere til alle kampe – på nær den anden finale hos damerne. Vi er gået frem siden sidste år. Dette vil der ikke komme et referat på, fordi det er det eneste, vi gør. Den anden ting er, at det er en spændende udfordring med planlægningen af kalenderen og at alle arrangementer lå oven i hinanden. Så jeg vil gerne sige til dem, der planlægger kalenderen, at vi (dommerne) er ikke hjemme den 29. april – 6. maj 2018 pga. VM i Halmstad. Så er det sagt. Vi vil med glæde være med i kalenderplanlægningen, så vi kan sætte dommere på i god tid. Til jer, der planlægger stævner, hvor der skal være dommer på, så skal de datoer være os i hænde inden sæsonen begynder.

Jeg vil godt sige noget om strategiplanen. Der er ikke noget om strategi på hjemmesiden. Vi synes det er vigtigt, og vi vil gerne være med igen.

Vi er så heldige, at ITTF at har inviteret os til dommeruddannelse, fordi vi gerne vil løfte dommeruddannelsen. Vi får forhåbentlig to dommere efter sommeren.

Jeg havde glæden at være involveret i en damefinale og kunne efterfølgende læse meget negative personlige bemærkninger på Facebook dagen efter. Man kan være enig eller uenig med en dommer, men dårlig omtale og svineri fordrer ikke en fastholdelse af dommere i sporten. Jeg synes, at vi skal passe godt på hinanden og ikke udfolde os negativt på de sociale medier.

Peter Sundbæk: Det er helt utilstedeligt, at nogle skriver grimme ting om hinanden. Et enkelt spørgsmål er, hvad kan vi gøre ved det?

Betina Haagensen: Jeg er med i kalendergruppen og vi i kalendergruppen ønsker, at I selv skal melde datoer ind.

Claus Arnsbæk: Jeg er enig med Betina Haagensen, og jeg synes det var pinligt med ungdoms-DM. Det er ikke Hillerøds skyld og ej heller dommernes skyld. Det er jer, der sidder her. Vi mangler dommere og det er pinligt, at vi ikke kan skaffe dommere til et ungdomsmesterskab. Der skal være dommere på et dansk mesterskab.

Dommerudvalgets beretning blev godkendt.

Eliteudvalget
Steen Houmann
: Vi har været til VM. De siger fra Team DK, at det hedder top-8, hvis vi skal have et samarbejde. Vi er gået ned i penge grundet manglende resultater. De spillere, der har været top-8, er de spillere, der har været ude internationalt og omvendt er det ikke lykkes med nogen spillere, der har blevet hjemme i Danmark, at nå op i top-8. Derfor tror ELU ikke på, at vi skal have et international set up i Brøndby til flere millioner kr. Det der skete tidligere, hvor vi havde rigtig dygtig trænere og hev dygtige unge spillere i en tidlig alder væk fra klubberne og ind til Brøndby, gør det ikke. Vi tror på, at det er ude i klubberne vi skal løfte niveauet og talenterne udvikles, samt at klubberne får et medansvar. Vi vil gerne skabe merværdi for vores talentudvikling med nogle centrale aktører, som er villige til at smide penge i her sammen med DBTU. Fx Kommunerne smider mere i kassen. Mange stiller det spørgsmål, hvor kommer den næste Maze eller næste Groth fra?

Vi skal have et tæt samarbejde med LU og UDDU, og vi vil gerne lave nogle lejre med subeliten, hvor en spiller skal tage sin træner med, så vi kan få kvalificeret begge. Også klubben skal promoveres. Det er ikke de store arrangementer, der trækker nye medlemmer. Det der virker for at få flere medlemmer sker ude lokalt i klubberne.

Daniel Christensen: Det er super fedt. Men du opstiller en præmis, at man skal være en elitekommune for at klubben kan udvikle sig.

Claus Arnsbæk: Enig med Daniel. Men det er et spørgsmål om økonomi og prioritering. Den næste Maze kan komme fra Maribo eller Bornholm. Vi mangler trænere til klubberne og det største problem er at finde en engageret træner – endnu sværere at finde en kvalificeret træner. Nu kommer den nye uddannelse, og den gamle er ikke up to date. Jeg er selv uddannet diplomtræner og gik glat igennem DBTU’s uddannelse – jeg lærte ikke noget. Jeg kan forstå på Finn, at der nu stilles store krav. Og til de store eliteklubber med 10 trænere – hjælp nu de små klubber, ligesom LU skal hjælpe hinanden. Vi tænker, at de gode spillere skal komme til de større klubber, og det er ikke vejen til succes at komme væk fra ens lokale miljø. Udvalgene skal samarbejde og finde en form, hvor trænerne skal være uddannet for at deltage i DT.

Niels Peter Stilling: Man skal tænke på at skabe et fedt miljø i de små klubber.

Eliteudvalgets beretning blev godkendt.

Kommunikationsudvalget intet at bemærke.

Turneringsudvalget
Daniel Christensen
: Vi har haft svært ved skabe en god stemning til Stiga-divisionskampe (hjemmekampe), når mange af vores unge ledere og lokale spillere var ude til andre turneringer. Når der blev spillet Stiga-divisionskampe hjemme, har det betydet, at vores sponsorer og tilskuere ikke har kunne se vores unge lokale spillere, som var væk under Stiga-divisionskampene. Det ville være bedre, at begge hold kunne spille på samme dag på hjemmebane til gavn for vores sponsorer og den gode stemning.

Peter Sundbæk: Jeg har lidt ros til Allan og Roskilde på, hvordan elitedivisionen skal se ud fremover. Det er vigtigt, at klubberne går sammen og kommer med forslag til, hvad vi skal og byder ind.

Allan Bentsen: Jeg har sendt en skrivelse ud om hvad vi vil med denne her DT. Jeg har fået fire svar og opfordrer B75 til også at svare på oplægget. Jeg vil sende det ud igen, og I har muligheden for at byde ind igen, så vi kan starte en dialog.

Lars Eckeroth: Vi har forslået TU, at vi ikke lagde Stiga-kampe fredag, lørdag og søndag, og hvis man gjorde, så både ude og hjemme. Vi vil gerne bruge disse hjemmekampe til at samle klubben.

Daniel Christensen: Jeg har ikke hørt Allan, at du har sendt oplægget ud. Til Lars, så vil vi gerne høre om vi kan få kampene flyttet til søndag.

Claus Arnsbæk: Vi har været i dialog med en enkelt klub. Men vi retter os ikke for en enkelt klub, så derfor. Til Daniel: Mere end 50% af jeres kampe blev ikke spillet på en lørdag.

Til Lars: Der er mange interesser og mange, der synes, at det er dyrt, at man skal spille den ene kamp i København og så køre til Nordjylland dagen efter. Og spørgsmålet er, hvilke dage skal, der spilles og hvor mange weekender skal DT afvikles på.

Carsten Egeholt: Man har 7 uger til at stille forslag om at flytte kampe – og gebyrfrit. Herefter koster det at flytte kampe.

Jan Rasmussen: fra KVIK Næstved: Ros for de DT-samlinger, der har været. Til Allan: Vil du sende oplægget til os i Kvik Næstved.

Ole Bay Jensen: Vi vil også gerne bede om en invitation. Jeg vil gerne komme med det forslag, at man parrer klubberne to og to i alle rækker, og så spiller de hold samlinger, som man er sammen med. En gang ude og en gang hjemme. På nær når der er et lokalopgør. Og man må forvente at skulle til Rønde eller Hirtshals, når man spiller i en landsdækkende række.

Daniel Christensen: Dejligt med kommentarerne og der er stor respekt om Carstens DT-planlægning, men for os i B75 er vi meget negative omkring samlinger, fordi vi går op i den lokale markedsføring.

Turneringsudvalgets beretningen blev godkendt.

Uddannelsesudvalget
Betina Haagensen
: Oplægget fra Carsten Hvid Larsen er rigtig godt og noget vi vil tage med i vores nye træneruddannelse. Vi vil udskrive en konkurrence om et nyt kursusnavn til BAT-træner, hvor man vinde 500 kr. til uddannelse. Vi udbyder kurser til oktober. Det har været længe undervejs, fordi det skulle være kvalitet. Vi taget udgangspunkt i ATK og i Det’Batter. Jeg er spændt på de her to strategiske spor, som man har sendt til DIF.

Steen Houmann har kontaktet mig for et samarbejde sammen med LU, hvor der er lejre med uddannelse af spillernes trænere, og når vi har oplægget, vil vi gå videre med det. Vi er meget positive over for det, fordi vi har alt for lidt samarbejde.

Hvis man fra DBTU’s side vil noget med pigetræning, så skal vi have det vendt i UDDU, så vi kan få det med i den nye uddannelse. Eller om vi skal have et samarbejde med LU og komme ud decentralt. Aksel efterlyste evalueringen af Det’Batter. Vi har kun de første klubber, som vi kan danne os nogle erfaringer med. Der vil komme en grundig evaluering inden næste Årsmøde, som vil blive lagt ud på hjemmesiden.

Jeg tror på, at vi kan være med til at skabe medlemsfremgang ved at udbyde de nye kurser. Der har ikke været noget kvalitet i trænerkurser siden langt tilbage. Men det kommer der nu, og der kommer et boom af kurser. Vi har fået fastlagt nogle weekender til uddannelses, hvilket er godt. Jeg er glad for at være formand for UDDU, som arbejder seriøst. Tak til Lars-Henrik, som ikke slipper helt fordi han fortsat er uddanner.

Uddannelsesudvalgets beretning blev godkendt.

Veteranudvalget
Kommentar fra Flemming Larsen: Jeg opfatter 60+ som et bredde-arbejde, som jeg har været med til at starte op i Brønshøj. Der var nogle lokaler som bare stod tomme, hvor jeg sagde til bestyrelsen, at nu skal vi have 60+. De svarede nej, du skal skaffe nogle unge spillere. Men fordi 60+ kunne være der om dagen, kunne der starte 60+ op. Jeg vil gerne hjælpe med at starte 60+ op i klubber. Jeg startede et kontaktudvalg op, som kunne tage mod de nye 60+. Nu har vi kæmpe succes med de 100 60+.

Beretningen er godkendt.

Hædersbevisninger:
Asger Rasmussen
sagde i motivationen i tildelingen af sølvnålen til Claus Arnsbæk:
“Det er til en, der på en eller anden måde, altid har været der og alligevel er så ung. Jeg vil tro langt de fleste af jer altid har oplevet denne person være til bordtennis. Han har været ungdomsleder, mens han selv var helt ung, og er nu både træner, leder og administrator. Han er meget videbegærlig, han er hjælpsom, han er ekstremt snakkesalig. Hvis man har noget, man gerne vil have ud i hele dansk bordtennis, så fortæl ham det, så skal det nok komme ud. Pas på, hvis det er noget du ikke vil have ud”.

Betina Koefoed sagde i motivationen i tildelingen af sølvnålen til Finn Jørgensen bl.a.:
“Finn har arbejdet for bordtennis på Bornholm siden 80-erne, både i sin klub og BBTU’s bestyrelse, DGI, BBTK og i turneringsudvalget. Finn har været den store forkæmper for, at BBTU og DGI fik et fællesudvalg”.

Bjarne Andersen sagde i motivationen i tildelingen af sølvnålen til Pia Leth:
”Man kunne bl.a. læse, at Pia i de seneste ca. 20 år har været en fast del af klubledelsen i Sisu/MBK. Pia var først menigt udvalgsmedlem i fire år, dernæst formand for eliteudvalget og menigt bestyrelsesmedlem i otte år, og endelig otte år som klubbens hovedformand. Under Pias ledelse blev Sisu/MBK i 2013 kåret som Årets Klub af både DBTU og JBTU – for øvrigt det samme år, som medlemstallet rundede de “magiske” 200. Pia var som klubformand primus motor i flytningen af klubben fra klublokalerne i Skt. Annagade, der siden 1970 var hjemsted for først Sisu 70 og siden Sisu/MBK, til den nuværende lokalitet på Nørre Boulevard, der siden marts 2014 har huset de nu ca. 220 medlemmer, der er godt fordelt i alle alderskategorier. Ved klubbens mange stævner har Pia været en del af stævneledelsen både før og under arrangementerne.

Betina Koefoed sagde i motivationen i tildelingen af sølvnålen til Tommy Jørgensen:
”I indstillingen af Tommy Jørgensen hed det bl.a.: “Tommy er en ildsjæl, der har været med til at drive bordtennis gennem mange år, og har gjort det på fremragende vis. På mange områder har han været foregangsmand, bl.a. da der blev oprettet efterskole med særligt henblik på bordtennis, der er blevet en stor succes, der har bredt sig til andre egne af landet. På det seneste som tovholder på afviklingen af ungdoms Top 12 i Bjerringbro. Desuden er Tommy et meget værdsat medlem af Carstensens Legatudvalg”.

Peter Sundbæk sagde i motivationen i tildelingen af sølvnålen til Kurt Høholt Jensen:
“Kurt har gennem rigtig mange år har været en del af bordtennis Danmark. Kurt har hverken spillemæssige ambitioner eller børn der spiller. Kurt laver et stort arbejde bag linjerne, han planlægger og udfører utallige stævner hvert år i Jylland. Kurt er en rigtig klubmand, men samtidig er han også altid parat til at yde et stort arbejde i lokalunionen, hvor han sidder i bestyrelsen, samt i DBTU hvor han sidder i breddeudvalget og tidligere har siddet i turneringsudvalget”.

Asger Rasmussen sagde om årets leder:
“Han er cheftræner i sin klub, han er tidligere elitespiller, han er en sjælden kombination af iværksætteri og omhyggelighed, han er tilbage i bordtennis efter en hel del år, hvor det i hvert fald har været lidt på distancen. Jeg gætter på, at han begyndte at spille bordtennis midt i 50’erne, så det er mere end 60+ år siden. Han har vundet medaljer – bl.a. i 60’erne – sammen med sin bror for Sorø. Det er nok ved at være gættet, at det er vores ihærdige 60+-mand, Ole Hückelkamp, som vi efter bare to års indsats omkring 60+ i den grad synes, er årets leder”.

Mads Mikkelsen fra bestyrelsen præsenterede årets klub således:
“Årets bordtennisklub er en klub, der på fornem vis har formået at balancere både ungdom og senior, samt ungdom og bredde. Klubben har fordoblet sin medlemstal på bare to år og klubben kunne i indeværende sæson sige velkommen til medlem nummer 100. På ungdomssiden har klubben været en ren talentmagnet, hvilket vidner om dels kvaliteten i træningen, men også om stemningen i klubben. Klubben debuterede ved sæsonstart i Stiga-divisionen og har været en ekstrem god eksponent for landets bedste række. Stemningen har været helt i top ved alle klubbens hjemmekampe, holdet har bestået udelukkende af lokale spillere, der alle har fået deres bordtennisopdragelse i en klub i lokalområdet. Der arbejdes seriøst på alle niveauer i klubben, fra bestyrelse og helt ned til ungdomstræningen. Klubben har via crowdfunding arbejdet intensivt på at skaffe finansiering til nye klublokale og rygtet siger, at ombygningen gik i gang i tirsdags (den 6. juni 2017) og de forventes klar til den ny sæson. Klubben blev, med 10 medaljer, den mest vindende jyske klub ved de netop overståede ungdomsmesterskaber og klubben er også medarrangør ved de jyske mesterskaber i 2018. Årets Klub 2016/17 er BTK Viby”. Må jeg bede formand Dan om at komme herop.

Pkt. 4. Det reviderede regnskab for 2016 blev godkendt.

Pkt. 5. Bjarne Andersen foreslog, at kontingentet forblev uændret, dvs. nul kroner, hvilket forsamlingen godkendte.

Pkt. 6. Behandling af indkomne forslag

Forslag 1

Eksisterende Love

Lovforslagsændring 1
(nedlæggelse af Kommunikationsudvalg)

 Motivation

§ 11. Unionens anliggender varetages af:
1. Årsmødet.
2. Bestyrelsen.
3. Appeludvalget.
4. Følgende udvalg:

– Breddeudvalg
– Carstensens Legatudvalg
– Dommerudvalg
– Eliteudvalg
– Kommunikationsudvalg
– Turneringsudvalg
– Uddannelsesudvalg
– Veteranudvalg

§ 11.Unionens anliggender varetages af:
1. Årsmødet.
2. Bestyrelsen.
3. Appeludvalget.
4. Følgende udvalg:

– Breddeudvalg
– Carstensens Legatudvalg
– Dommerudvalg
– Eliteudvalg
– Turneringsudvalg
– Uddannelsesudvalg
– Veteranudvalg

Bestyrelsen ønsker at trække de vigtige kommunikationsopgaver til sig og delegere den øvrige kommunikation til udvalgene via kommissorierne.

 

Forslaget blev enstemmigt vedtaget

Forslag 2

Eksisterende Love

Lovforslagsændring 2

(Afdelings- og klubformand kan have sæde i AU)

  Motivation

§ 23. Appeludvalget består af 3 medlemmer og 1 suppleant.
Hvert år vælges af årsmødet 1 medlem for 3 år. Hvert 3. år vælges en suppleant.
Appeludvalget konstituerer sig selv.
Mindst et af udvalgets medlemmer samt suppleanten skal have juridisk embedseksamen.
Ingen kan deltage i behandlingen af en sag, når han selv er part i sagen eller interesseret i dens udfald.
Intet bestyrelsesmedlem i DBTU eller dens lokalunioner kan vælges til eller fungere som medlem af eller suppleant til Appeludvalget. Endvidere kan ingen formand for en bordtennisklub eller en klubs bordtennisafdeling have sæde i udvalget eller være suppleant til dette.
Appeludvalget skal følge de af DIF fastsatte regler for Ordensudvalg.

§ 23. Appeludvalget består af 3 medlemmer og 1 suppleant.
Hvert år vælges af årsmødet 1 medlem for 3 år. Hvert 3. år vælges en suppleant.
Appeludvalget konstituerer sig selv.
Mindst et af udvalgets medlemmer samt suppleanten skal have juridisk embedseksamen.
Ingen kan deltage i behandlingen af en sag, når han selv er part i sagen eller interesseret i dens udfald.
Intet bestyrelsesmedlem i DBTU eller dens lokalunioner kan vælges til eller fungere som medlem af eller suppleant til Appeludvalget.

Appeludvalget skal følge de af DIF fastsatte regler for Ordensudvalg.

 

Bestyrelsen ønsker, at åbne op for flere muligheder for at kunne besætte Appeludvalget.
DIF minimums krav til appelinstansen overholdelses fortsat og habilitetsfunktionen vil fortsat gælde.

Forslaget blev enstemmigt vedtaget.

Pkt. 7. Valg af bestyrelsesmedlemmer

Anders Mølgaard blev valgt som formand. Mads Mikkelsen og Betina Koefoed blev genvalgt. Lars Høgsberg blev valgt som suppleant.

Den nyvalgte formand for DBTU er bosat i Vejle, med sin kone og to børn, hvorfra han driver sin egen virksomhed, ELMA management. Han startede til bordtennis i Hirtshals i slutningen af 1970’erne og har senere været i DBTU som bl.a. træner for det danske ungdomslandshold for kvinder fra 1989-92. Han har været træner i Århus BTK, er involveret i ITTF ’s hotspot center i Hirtshals og siddende bestyrelsesmedlem i Vejle BTK. Disse løbende engagementer i bordtennis har givet lysten til at være med til at sætte sit præg på DBTU.

Følgende områder vil den nye formand, i første omgang, lægge vægt på:

Kommunikation – Det er vigtigt, at vi er rigtig tydelige og rigtig tilstedeværende i den kommunikation vi har fra DBTU’s side. Jeg er helt enig med mange af jer, der siger, at den næsten ikke er til stede. Den skal vi have udviklet kraftigt. Det er vigtigt, at vi får kommunikeret internt med hinanden og får brudt nogle holdninger til tingene.

Den anden del er ekstern kommunikation. Det betyder meget for mig, at vi får profileret vores sport og nogle personer omkring vores sport i offentligheden. Pladsen i folks bevidsthed er første skridt mod, at vi også får en plads i deres tid og i deres forbrug af penge, opbakning og ressourcer. Der hvor deres børn skal spille.

Pigebordtennis – Indsatsen overfor pigerne i vores sport, er jeg ærgerlig over, at vi ikke har været bedre til. Der kan så være nogle udviklings-/strategiske årsager til, at vi ikke har pigelandshold med til U-EM i år. Det kan også være vi ikke har styrken til det. Vi skal have styrket indsatsen overfor pigebordtennis hele vejen rundt. Vi må have fat i de ressourcer, mennesker og klubber, der har lyst til at gøre noget og så må vi finde ud af at hjælpe hinanden. Så skal vi række hånden ud til dem, der rent faktisk har lyst til at gøre noget.

Klubberne – Det er i klubberne at udviklingen skal ske. Det er klubberne der skal sørge for at vi får flere til at spille bordtennis. Det tror jeg ikke, der er ret mange af os, der er uenige i. Spørgsmålet er bare: Hvordan? Der har været en diskussion om, at det handlede om at få flere klubber. Det tror jeg ikke ret meget på. Vi skal have stærkere klubber. Der skal være nogle klubber, som kan være nogle regionale dynamoer i at udvikle et område. Vi har brug for flere klubber, der har 100 medlemmer. Vi har brug for flere klubber, der har seks ledere, der har otte trænere, der har hold i mange rækker. For det er dem, der kontinuerligt over tid kan danne grundlaget for, at der sker en udvikling. Det er meget svært at gøre i en klub med 25 medlemmer. Den lille klub kan køre et år eller to, så stopper min datter med at spille og så gider jeg ikke være træner mere og så er der ingen klub mere. Så der skal være et helt andet grundlag i vores klubber. Vi skal finde ud af, hvordan vi fra DBTU’s side kan hjælpe med at etablere +100-klubber.

Internationale arbejde – Der er forskellige holdninger til internationale arrangementer. Nogle synes det er et meget vigtigt område, nogen synes det er spild af ressourcer. For mig har det at arbejde internationalt altid givet mig meget energi, det har altid udviklet mig personligt og fagligt. Det lægger mig meget på sinde, at vi er aktive på det internationale område i DBTU. Jeg mener, at vi bliver styrket af at bruge ressourcer på det internationale arbejde.

Strukturen i DBTU – forholdet mellem udvalgene og bestyrelsen, er et område jeg er usikker på. Det er noget, jeg skal lære at forstå. Hvornår er det bestyrelsen og hvornår er det udvalgene, som sætter dagsorden i DBTU? Hvem bestemmer hvad? Noget står i kommissorier, men det er ikke i kommissorier ting sker. Det er os mennesker, der får ting til at ske. Der ikke nogen tvivl om, at får man lov at sidde i bestyrelsen for DBTU – og ovenikøbet være formand for DBTU – har man en forpligtelse til at være en dynamo, en drivkraft og have nogle holdninger til, hvordan vi skal udvikle os. Det vil jeg også have. Det kommer der garanteret noget godt ud af og en lille smule slagsmål kommer der nok også.

Hvor er værdierne i dansk bordtennis? – Der snakkes der hele tiden meget om, at talentudvikling og det arbejde vi har med vores ungdomsspillere, ingen værdi har i sig selv. Det har kun en værdi, når de engang bliver 20 eller 25 år og så er blevet til noget. Alt omkring vores unge mennesker drejer sig om, at det bare er en periode frem til at de skal lykkes senere. Det tror jeg vi kan sætte en lille smule spørgsmålstegn ved, og sige “er det kun sådan vi skal tænke?”. Jeg er med på, at Team Danmark tænker sådan. Jeg er med på, at en ungdomsmedalje ingenting er værd for Team Danmark. Men har ungdomslivet ikke noget værdi i sig selv? Den periode fra man er 12-18 år, der tror jeg man skal passe lidt på, at vi ikke hele tiden tænker, at de er en fødekæde, der engang skal skabe resultater på et seniorlandshold. Vi skal passe på, at det ikke kommer til at gennemsyre den måde, vi ser på dem, når vi arbejder med dem.

Guldnål til Bjarne Andersen.

Asger Rasmussen fra bestyrelsen ærede den afgående formand med bl.a. disse ord: “Nu er der valgt en ny formand for DBTU, tillykke Anders, vi glæder os til samarbejdet med dig, men det betyder også, at vi har en afgået formand for DBTU, Bjarne. Og Bjarne, du har jo haft en lang karriere i bordtennis. Det var noget med Åbyhøj, hvor du havde en driftig klub og ungdomsafdeling. Du kom også i JBTU. Du har også haft en lang karriere som TU-medlem og formand i DBTU, og jeg tror også, der var noget instruktionsudvalg på et tidspunkt. Og så kom du også i bestyrelsen her for syv-otte år siden. Og du har været formand i de sidste fire år. Du er et meget vedholdende og engageret menneske, du er trofast overfor dine idealer og dine ideer. Der er også ved siden af det vedholdende til en vis grad noget stædighed over dig, men det ligger vel til det jyske. Men du er samtidig – det synes jeg en fantastisk egenskab, ved siden af de andre flotte – så er du meget respektfuld overfor andres holdninger, og man kan have en rigtig god drøftelse med dig. Vi kan stå på hver sin side af et synspunkt og der er altid respekt for modpartens argumenter og holdninger. Og får du ikke din vilje, selvom du kæmper hårdt for den, så er der fuld respekt fra din side, for det og så skal vi videre. Det har jeg beundret dig for igennem, især denne bestyrelsesperiode, vi har haft sammen. Jeg har ikke oplevet noget bestyrelsesmøde endnu – heller ikke i går aftes, hvor Bjarne ikke har været fuldt engageret og ind imellem i nogle punkter, kastet sig ud i det, så jeg har tænkt ‘Bjarne, har du glemt, at du har meddelt, at du stopper?’. Og det siger altså noget om dit engagement. Vi vil komme til at savne dig Bjarne, men jeg tror også, der må være et eller andet, du kommer til at savne. Så jeg håber vi på et tidspunkt kommer til at se dig – i en eller anden sammenhæng – i bordtennis igen. Bjarne, du har fortjent DBTU’s guldnål”.

Pkt. 8. Valg til Appeludvalget

Henrik Vendelbo blev valgt som medlem og Arne Madsen som suppleant.

Pkt. 9. Valg af udvalgsmedlemmer

Breddeudvalg: Kurt Høholt Jensen blev genvalgt.

Carstensens Legatudvalg: Vilhelm Wedell-Wedellsborg blev genvalgt som medlem og Morten Krydsfeldt blev valgt som suppleant.

Dommerudvalg: Mark Beckmann blev valgt for et år og Janni Andreassen blev valgt for to år. Per Maae blev genvalgt.

Eliteudvalg: Lars-Henrik Sloth blev valgt for et år. Claus Arnsbæk blev valgt for to år. Gitte Maribo blev genvalgt.

Turneringsudvalg: Yael Schade blev valgt for et år. Torsten Sejr Hansen blev valgt for to år. Svenne Kamper Johansen blev genvalgt.

Uddannelsesudvalg: Lars Bendtsen blev valgt for et år. Niels Peter Stilling og Søren Normann Andersen blev genvalgt.

Veteranudvalg: Mai Jensen og Lene Friis blev valgt for et år. Jesper Otto Edelbo blev valgt for to år. Ole Hückelkamp blev genvalgt.

Pkt. 10. Valg af revisor
Ernest & Young Revisionspartnerselskab (cvr 30 70 02 28) blev genvalgt.

Pkt. 11. Valg af Kritisk revisor
Preben Riel blev genvalgt. Der blev ikke valgt en suppleant.

Pkt. 12. Eventuelt

Ole Hückelkamp
Det er 60+ år siden, jeg blev dansk mester på drengesiden og det er skønt at komme tilbage, når der er så mange ældre, der vil spillebordtennis. Vi er i BAT60+-udvalget i samarbejde med DGI i gang med strukturændring, hvor DGI Østjylland skal være ansvarlig vil stille en del midler til rådighed. I DBTU tager vi imod de midler, vi får, med kyshånd.

Jeg slår et slag for flere 60+ i klubberne. Der er kontant udbytte ved at være have 60+ i sin klub og får et boost i økonomien 30-40.000 kr.

Det andet er, at 60+ kan gøre medium små klubber til større klubber, hvor fx Sorø, min gamle barndomsklub, hvor vi kørte det helt store maskineri med markedsføring og hvor TV2 stillede op og da dagen kom trådte der 45 60+ ind af døren. De fyrre 60+ er blevet i klubben. I uge 37 er der en samlet landskampagne, hvor man laver åbent hus med 60+. Kontakt mig gerne hvis man er interesseret. Vi regner med vækstprocenter på 20% pr år. Vi er allerede op på 31% i vækst på Sjælland og i Storkøbenhavn.

Hvad er det så, der gør det? Vi troede, at de ældre ville noget med god frokost og kaffe, men overraskende nej. Det er to ting: At lære noget mere, og det er jo samfundet, der udvikler sig i den retning, hvor ældre kan udnytte erfaringer og være selvhjulpne og den anden er simpelthen glæde og passion. Der har været to TV2-udsendelser, hvor man kunne se glæde og passion. Det er en myte, at de ældre forsvinder fra bordtennis, nej, det er de unge i dag. Den gennemsnitlig medlemstid en ældre er i klubben er 9,5 år. Det er fantastisk. Jeg har snakket med Allan Bendtsen om et projekt om at integrere 60+ i klubben, hvor Allan har kvitteret med billetter til eliteholdets hjemmekampe. Vi skal have skoler på besøg, hvor 60+ kan tage en vagt.

Bjarne Andersen
Jeg blev medlem i min klub for 40 år siden og har brugt al min fritid på bordtennis, hvilket har udviklet mig og givet mig mulighed for et lederarbejde. Jeg har mødt mange mennesker og dem vil jeg gerne sige tak til. Jeg vil gerne sige tak til bestyrelse for at tildele mig guldnålen. Det er en lille eksklusiv klub jeg bliver medlem af her. Tak til de ansatte, lokalunioner, udvalg og alle de mange klubledere og trænere jeg mødt. Tak for et godt årsmøde for god ro og orden. Tak til dirigenten.

Der afsluttes med DBTU længe leve.