Hædersbevisninger

Det var i Kolding blevet tid til at hædre nogen af dem, der i sæsonen har gjort det ekstra godt.

Guldnål: Lars Rokkjær, B75

DBTU’s guldnål kan efter godkendelse af bestyrelsen tildeles personer, der på en eller anden måde har gjort en særlig fortjenstfuld indsats for dansk bordtennis. 

Hør herunder et interview med Lars Rokkjær, der meget godt betegner, hvorfor han lørdag er blevet hædret med DBTU’s guldnål. Interviewet er foretaget af den tidligere norske mester i herresingle i bordtennis Istvan Moldovan.

 

På forsidebilledet er det Lars Rokkjærs søn Simon, der på årsmødet tog imod farmands hæder, da Lars netop nu er i Australien. I indstillingen af Lars Rokkjær kan man bl.a. læse, at Lars Rokkjær grundlagde B75 i november 1974 og har været med lige siden. Han har arrangeret Nordsø Cup 38 år i træk. Han arbejder ca. 200 dage om året i udlandet, men der er ikke én dag ud af de 200, hvor han ikke er i kontakt med den øvrige bestyrelse og arbejdsgrupperne i B75 for at høre, hvordan det går i klubben og dens aktiviteter.
Når han er hjemme i weekenderne, enten spiller han bordtennis eller afholder møder med klubben.
Lars lytter og er nærværende. Lars tager ethvert menneske alvorligt, om det er et medlem i B75, en spiller på B75’s træningslejre, en leder til et stævne eller et hvilket som helst andet menneske.
Lars og hans familie har taget imod nuværende cheftræner Yu Han Chen med åbne arme. Hun bor hjemme hos familien Rokkjær.
Han skaber muligheder for de unge medlemmer i B75. I denne og den kommende sæson tager i alt seks B75-spillere friår fra skolen for at udvikle sig som spiller, træner og/eller leder.
Lars er en mester i at skabe ledelsesstrukturer og strategier. Hvis en hvilken som helst arbejdsgruppe ikke fungerer, tager han ledelse med det samme og slukker branden.
Han er grundlægger af B75’s internationale sommer- og vintertræningslejre. Han har skabt en træningslejr, som sidste sommer havde 250 deltagende spillere fra 12 forskellige lande.
På seks år har Lars udviklet lejren fra at være et eksperiment med ca. 20 deltagere til nu at være en succesrig og anerkendt træningslejr i Europa.
Lars startede med en idé om at lave en kinesisk træningslejr i Danmark med udelukkende kinesiske trænere med bopæl i Europa såvel som Asien. Yderligere har Lars valgt at lejren har særligt fokus på pigespillere, da der er mangel på disse i Danmark. Lars ønsker ikke blot at dygtiggøre spillerne på lejren, men også trænerne. Lars forstår vigtigheden af, at trænerne i Danmark skal være af højeste kvalitet.
Lars bruger tre uger af sin sommerferie på afviklingen af B75’s Internationale Sommerlejre, og et ocean af timer på forberedelsen. Han får ingen penge. For Lars er det en glæde i sig selv at skabe udviklingsmuligheder for andre bordtennisspillere og trænere.
Lars er den vigtigste katalysator for udviklingen i klubben B75, samt drivkraften bag B75’s Internationale Træningslejre, og det er på tide, han får anerkendelse for det.

Sølvnål: Jan Andersen, formand i JBTU (BTK Midtjylland)
DBTU’s sølvnål kan efter godkendelse af bestyrelsen tildeles personer, der på en eller anden måde har gjort en særlig fortjenstfuld indsats for dansk bordtennis.

Jan kom ind i bordtennissporten som engageret forældre, hvor hans søn startede i Snejbjerg KFUM engang omkring år 2000. Efter et par år var Jan også at finde i klubbens bestyrelse. Formandsposten er blevet passet med et stort hjerte gennem nu ca.10 år. I dag hedder klubben BTK Midtjylland.
Som klubmand har Jan et stort arbejde med klubbens årlige stævne, og i 2010 var han primusmotor for afviklingen af senior DM. Der er også blevet brugt meget tid og mange ressourcer på opgaver i forbindelse med EM i Herning i 2012.
I 2011 blev Jan formand for JBTU. Nedgang er vendt til fremgang. Unionens aktivitetsniveau er øget markant. En masse nye initiativer sat i søen bl.a. ny hjemmeside, opstart af pokalturnering, vedtægtsændringer, faste udvalg og større bestyrelse, ny og meget spændende holdturnering, som starter i efteråret 2014, spilleudvalgets aktiviteter er øget markant, stadig udvikling af samarbejdet med DGI, opstart af JBTU Top 8, som stadig udvikles, planer om ændret JM, så senior delen styrkes.
Jans facon gør, at flere ledere gerne vil engagere sig i unionens arbejde. Specielt tiltrækningen er to nye, meget kompetente og erfarende bestyrelsesmedlemmer er en af Jans store bedrifter.

Årets Leder: Djohn Sørensen, HEP, Ringe Bordtennis
For at kunne indstilles – og vinde – årets lederpris skal personen med succes have markeret sig igennem et længerevarende engagement i klub, i lokalunion, i DBTU-regi eller i en kombination heraf. Personen har med succes i den forgangne sæson gennemført særlige aktiviteter, som har skabt interesse udover et snævert område og er et godt eksempel for andre.
Djohn Sørensen

Djohn Sørensen modtager ud over hæderen også en check på 5.000,- kr.

I indstillingen af Djohn Sørensen kan man bl.a. læse, at han har været medlem af klubben i over 30 år, været formand i 13 år og menigt bestyrelsesmedlem i 4 år. Han har været medlem af klubben siden han var 12 år. Han var primus motor for afholdelse af Ungdoms DM i Midtfyns Fritidscenter i 1992. Han har også fungeret som overdommer ved diverse bordtennisstævner. Han dømte bl.a. DM herre finalen i 1991 i Roskilde, og ligeledes var han dommer ved Danmarks mest kendte bordtennisstævne, nemlig Pondus Cup i KB hallen i København i 1992.
Djohn Sørensen har ligeledes været i diverse udvalg under FBTU, og har været suppleant i DBTU’s bestyrelse. Djohn sidder i øjeblikket i DBTUs breddeudvalg.
I 2010 lykkedes det ham at få DM senior til Ringe. Arrangementet blev rost i hele Danmark. Djohn Sørensen stod for alt det administrative, og planlægning af hele DM weekenden i Midtfyns Fritidscenter. Djohn Sørensen modtog i 2010 DBTUs sølvnål for hans store arbejde i klubben og ikke mindst DM 2010 i Ringe. Han fik også FBTUs sølvnål i 2011. Djohn blev i 2013 kåret som årets leder på Fyn. I 2014 blev han ligeledes kåret som årets leder i Faaborg Midtfyn kommune. Han hjælper også OB ved DM i Odense, hvor han tager sig af dommerne. Han var desuden også hjælper ved EM i Herning i 2012, hvor han tog sig af hele spilleområdet.
I 2012, da klubben fik spilletid i Midtfyns Fritidscenter, indførte han et nyt koncept. Klubben gav nu frugt og dansk vand til samtlige spillere, både til træning og kampe (også udeholdet), et koncept som andre klubber nu har taget til sig.
Der er ikke mange bordtennisklubber i Danmark og i særdeleshed på Fyn, der kan prale med at havde arrangeret, det lokale mesterskab, U-DM og senior DM, men det har bordtennisklubben HEP, Ringe. Hvilket må siges at være helt fantastisk, da klubben aldrig har været ret stor. Det kan også kun lade sig gøre, fordi klubben har en ildsjæl som Djohn, der brænder for sin klub, sin sport og sin by. I 2015 har klubben fået tildelt DM for veteraner. Så har klubben arrangeret alle DM.
Det seneste, han og bestyrelsen fik til byen, var et stort bordtennisshow med en tidligere Europamester og tidligere viceverdensmester samt Allan Bentsen, Morten Hyrup Rasmussen, Claus Pedersen, Carsten Jacobsen og Charlotte Polk. Der kom 350 tilskuere, og de fik alle en fornøjelig aften.

Årets Klub: BTK 73 (Kolding)
For at kunne indstilles – og vinde – prisen som årets klub skal klubben med succes have gennemført en enkeltstående aktivitet af særlig karakter og med generel interesse for dansk klubbordtennis. Det kan også være en klub, der med succes har gennemført særlige aktiviteter for en eller flere medlemsgrupper. Eller det kan være en klub, der har et bredt sammensat tilbud af aktiviteter til sine medlemmer, og som herigennem har skabt en velfungerende klub.

Årets Klub 2014 BTK 73 Kolding

BTK 73’s formand Kaj Olsen får her overrakt diplomet af bestyrelsesmedem Betina Koefoed. Med hæderen fulgte også et bordtennisbord fra Stiga til klubben.

På BTK 73’s hjemmeside findes et Norm- og værdisæt, der synliggør medlems-, ledelses-, og trænerforpligtelser, der gælder ”både i klubbens egne lokaler og når man repræsenterer klubben udadtil – i alle sammenhænge, herunder ved stævner, i holdturneringen m.v.”
I Norm- og værdisættet kan det læses at ”BTK 73 tager sig pænt af nye medlemmer, der kommer til klubben og hjælper dem tilrette” og næste punkt ”BTK 73’s medlemmer skal alle bidrage til et positivt fællesskab” måske det er heri, at noget af årsagen til klubbens medlemsmæssige fremgang på + 42 skal findes. Af klubbens medlemsmæssige sammensætning kan det ses, at klubben tydeligvis har rigtigt godt fat i de yngste bordtennisspillere, hvor de yngste spillere op til 12 år udgør 31 medlemmer af klubbens i alt 82 medlemmer (38%). Fortjenesten for fremgangen skal selvfølgeligt tillægges hele klubben, men her skal fremhæves to personer. Formand Kaj Olsen er en ildsjæl, der gerne indgår samarbejde med de lokale skoler for at udbrede kendskabet til bordtennis og klubbens engagerede ungdomstræner Rune Risgård.
At indgå samarbejde med de lokale skoler har for klubben også betydet, at klubben med formand Kaj Olsen i spidsen har indgået samarbejde med Taps skole, der er en skole for autister fra 6. til 10 klasse. Samarbejdet er indgået som en del af DHIFs projekt ”Skolesport leg, liv og læring”, hvor Kaj Olsen i første omgang tog ud på skolen for at træne de af skolens elever, der havde valgt bordtennis som valgfag. Efterfølgende har skolens elever fået deres eget hold i klubben, hvor Kaj Olsen fungerer som træner sammen med en af skolens lærere. Kaj Olsen har i forbindelse med samarbejdet været meget opsøgende i forhold til viden om autister og har også deltaget i et trænerkursus specielt tilrettelagt målgruppen. 

Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@dbtu.dk