Stor succes med skolebordtennis

I uge 46 og 47 afholdt 11 bordtennisklubber, rundt omkring i Danmark, skolebordtennis. 

Som noget nyt er DBTU blevet en del af Projekt Aktiv Året Rundt, der arbejder på at skabe sjove bevægelsestilbud til skolerne. Ud over de oprindelige “Skolernes Sundhedsuger” i uge 39-41, er projektet nu udvidet til også at indbefatte orienteringsløb, naturløb, dans, brydning, floorball, klatring, rugby og altså bordtennis. Disse aktiviteter er spredt ud over hele skoleåret og giver lærerne rig mulighed for at komme på besøg i de lokale foreninger. 

I bordtennisugerne fik de 11 bordtennisklubber besøg af samlet set ca. 750 skolelever, der hver fik deres eget gratis bordtennisbat med hjem, sponsoreret af Aktiv Året Rundt.


Her et billede fra tst i Tilst, der nøjsommeligt har lagt battene klar til den næste klasse.

Aktiv Året Rundt har haft stort fokus på at gøre det nemt for foreningerne at blive en del af det. Derfor har der været et specielt tilmeldingssystem, der har flyttet en del opgaver fra de frivillige og over på skolelærerne. I den anden ende af systemet står klubben klar i deres eget træningslokale (eller hvor det passer dem bedst), hvor én klasse af gangen tropper op med deres lærer og gennemfører det bordtennisarrangement klubben har arrangeret. På trods af lidt startvanskeligheder har systemet fungeret rigtig godt og i 2017 forventes det, at bordtennisugerne vil blive en endnu større succes. 

“Vi har i Odder IGF haft besøg af to klasser i forbindelse med Aktiv Året Rundt. Den første skole vi havde besøg af var Solbjerg. Vi ville aldrig selv have tænkt på at kontakte denne skole, så dette projekt har udvidet vores horisont. Vi havde besøg af Vestermarken en uge efter som vi tidligere har haft besøg af i forbindelse med partnerskabsaftale. Vi oplevede at Aktiv Året Rundt var bedre end partnerskabsaftalerne til at skaffe medlemmer til klubben. Eleverne var mere klar på at starte til bordtennis når de allerede havde et bat. Vi endte ud med at fire nye medlemmer så vi er godt tilfredse.” fortæller Sofie Bak-Jensen, træner i Odder IGF og trænerudvikler i DBTU.


Stor aktivitet i Spektrum Odder, hos Odder IGF

Fra skolernes side opleves der også en stor lyst til at deltage i bordtennisklubbernes aktiviteter. “Da vi blev kontaktet af Skensved IF bordtennis med tilbud om, at de kunne tilbyde to timers bordtennisundervsining pr. klasse, sagde vi hurtigt ja. Det var en del af “Aktiv-Året-Rundt”-skoleprojektet, og det ville vi gerne tage imod.” siger Karen Lønstrøm, der er skoleleder på Højelse skole, og fortsætter. “Hver elev har fået et Stiga-bat og der er ingen tvivl om, at der i frikvarterer og SFO kommer endnu mere gang i den ved vores tre bordtennisborde her på skolen.”

    
Der pustes til bolde i Skensved IF

DBTU forventer at gentage deltagelsen i Aktiv Året Rundt i 2017, hvor barselvanskeligheder vil være fortid og man vil være stærkt rustet til at giver klubberne en rigtig god mulighed for at rekruttere nye ungdomsspillere, samt udvide kendskabet og skabe et netværk på de lokale skoler.


Glæden ved sporten er tydelig.

Forfatter: Jeppe Lindhardt Damsgaard
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 17
Kontaktperson e-mail: jeppe.damsgaard@dbtu.dk